Aydın Tabip Odası, Covid 19 salgınıyla mücadele için dünya genelinde hızla yürütülen koronavirüs aşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini açıkladı. Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “Aşı çalışmalarında Faz 3 aşamasına geçmiş, aşı çalışmalarını ciddiyetle takip etmekteyiz. Aşılama pandemilerde koruyucu en önemli bilimsel önlemdir” ifadeleri yer aldı.

Ülkemizde ortaya çıktığı ilk günden bu yana ve özellikle son günlerde artan vakalar ve ölüm sayılarıyla birlikte yoğun bakım hasta sayıları da üst seviyeye ulaştı. Bu doğrultuda Aydın Tabip Odası, yoğun bakım hasta sayılarının göz önüne alınarak ülke genelinde aşı çalışmalarının kapsamının genişletilmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada, “Ülkemizdeki hastanelerin yoğun bakım doluluk oranları da göz önünde bulundurulduğunda, bu hastalığa karşı, toplumun her kesimini kapsayacak şekilde bir aşı seferberliğinin başlatılması kaçınılmazdır” denildi.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada kamu ve özel hastanelerde çalışan sağlık personelleri olarak ayrım yapılmaksızın aşı uygulanması gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada “Riskli hasta grupları ve kamu - özel ayrımı yapılmaksızın tüm sağlık çalışanları başta olmak üzere, ücretsiz, tam kapsayıcı bir bağışıklama programı oluşturulmalıdır” sözleri yer aldı.

Haber: Berna Çağatay