CHP Gençlik Kolları imzasıyla yayınlanan açıklama aynen şöyle: “104 bini aşkın yerleşik nüfusu ve tatil için ağırladığı on binlerce misafiriyle Kuşadası, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından yaşanan büyük değişimin, hizmet, yatırım, kültür ve sanat seferberliğinin farkında… Herkes 24 saatini Kuşadası için, yaşlısıyla genciyle, esnafıyla turizmcisiyle Kuşadası halkı için yaşayan, bize güzel bir gelecek hazırlamak için her çabayı gösteren, biz gençlerin umudu olan Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’i takdir ederken, yerel muhalefet kısır döngü ve siyasi rant beklentisi içinde kaldığı yerden devam ediyor.

Ne yerelde iktidarda oldukları dönemde ne de halen devam etmekte olan genel iktidar döneminde Kuşadası için kılını kıpırdatmayanlar hiç utanıp sıkılmadan 1,5 yıl gibi kısa bir dönemde bile Kuşadası’nın makûs talihini değiştiren, hizmet ve yatırım hamleleriyle vatandaşın beklentilerini karşılayan Başkan Günel’in çalışmalarını “Hiçbir projeye imza atılmadı” gibi yazdığını kendilerinin de okumadığı trajikomik cümlelerle eleştirmeye kalkıyorlar. Biz bu ifadeleri Kuşadası ve biz gençlerin geleceği için büyük talihsizlik olarak yorumluyoruz. Bu zihniyet, hem Kuşadası için yapılan ve kentin her bölgesinde hissedilen büyük hizmet ve yatırım hamlesini görmezden gelmeye çalışmakta, hem de bir turizm kenti olan Kuşadası’nda hayata geçirilen kültür ve sanat hamlelerini bilgisizce ve cahilce eleştirmeye kalkmaktadır. Kültür ve sanat için Kuşadası’nda hiçbir çabası olmayanların heykel karşıtlığını normal karşılasak da işgal ettikleri koltuklar nedeniyle geleceğimiz açısından büyük tehlike oluşturduklarını net bir biçimde görüyoruz.

Kuşadası’nın geleceği olan gençler olarak Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’in yaptığı hizmetleri, yatırımları, kültür ve sanat adına gerçekleştirdiği hamleleri her Kuşadalı gibi büyük bir memnuniyetle ve takdirle karşılıyoruz. Koltuk hırsıyla neyi eleştirdiğinden, eleştiri yapmaya çalıştığı yazısında bile ne yazdığından bihaber muhalefeti de işgal ettikleri koltukların imkânlarını kullanarak, Kuşadası için, kültür ve sanat için, gençler için Sayın Günel’in yaptığı hizmet ve yatırımın hiç olmazsa onda birini yapmaya davet ediyoruz.

Eleştirmek için bile haklı bir gerekçe bulamayanlar, sırf eleştirmiş olmak için yazdıkları yazılarını bir kez daha gözden geçirdiklerinde veya bir kez bile aynaya baktıklarında aslında “farenin doğurduğu dağın” “kendileri” olduğunu net şekilde göreceklerdir.

Bizler Kuşadası gençleri olarak gözleri görmez, kulakları duymaz, hizmet, yatırım ve sanat sevmez, kendisini siyasi rant elde etmenin dayanılmaz cazibesini kaptırmış muhalefet istemiyoruz. Yapılanları gören, verilen hizmetlere destek sağlayan, Kuşadası için şartlar ne olursa olsun elini taşın altına koyan gerçek bir muhalefet beklentisi içerisindeyiz. Çünkü siyasi hırsla, siyasi rant beklentisiyle yapılan kısır muhalefetin Kuşadası’na ve Kuşadası’nın geleceğine vereceği tek bir olumlu fayda yoktur.” 

Haber: Aysel Şen