CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz’in yazılı açıklaması şöyle: “Günlerdir şehrimizde de hissedilen, komşumuz İzmir’in, bizim, tüm Türkiye’nin canını yakan deprem ile ilgili didiniyoruz, koşuyoruz, gün bir olma, Türkiye olma günü diyoruz, gece gündüz enkaz altındaki kardeşlerimiz sağ salim sevdiklerine, bizlere kavuşsun diye beklerken AKP Aydın milletvekilinin iğrenç ötesi sözlerini müşahede ediyoruz.

CHP kadın kollarına, gençlik kollarına böylesine seviye fukarası, böylesine rezil, böylesine kepaze ifadeleri nasıl kullanırsınız? Siyaset yapmanın da em bir adabı hem de zamanı yok mudur? Siz şöyle bir zamanda bu kadar iğrençleşebiliyorsunuz, insanlıktan nasibinizi hiç mi almadınız?

Evvela memleketi ekonomik olarak bitirdiniz, batırdınız. Sonra pandemi silindir gibi geçti üzerimizden algı yöneteceğiz diye taklalar attınız. Şimdi bir afet yaşanmış kapı komşumuz bütün Türkiye bila istisna seferber olmuş; sizin şu ağzınızdan dökülen ifadelere bakın. Ayni ile mukabele etmeye inanın ne kadınlığım, ne de insanlığım cevaz vermiyor. Size yazıklar olsun. Allah müstehakkınızı versin diyebiliyorum.

Özür dileyebilecek kadar erdem sahibi olduğunuzu düşünsem, inanın gam yemem… Ama biliyorum ki siz de o da yok…

Sizi iğrenç ifadelerinizle baş başa bırakıyorum Posacı, bizim endişelendiğimiz kardeşlerimiz, omuz verdiğimiz komşularımız var, bir an olsun insan olduğumuz aklınıza gelirse, bizim kalbimizde, aklımız da, cismimiz de İzmir’de kardeşlerimizin yanında, bekleriz…”

Haber: Esra Yiğen