Yerel medyada katıldığı bir programda konuşan Rıza Posacı’nın hakaret içerikli benzetmesi ortalığı karıştırdı. Posacı’nın “Pavlov”un köpeği” benzetmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Barış Altıntaş, AKP Milletvekili Rıza Posacı’yı ağır bir dille eleştirdi. Barış Altıntaş, Posacı’nın kullandığı ifadeleri iğrençlik ve seviyesizlik olarak nitelendirdi.

AKP’li Milletvekili Rıza Posacı’nın açıklamalarını iğrençlik ve bayağılık olarak nitelendiren Barış Altıntaş, “Bu açıklamalar siyasi değil. Gerçekten bırakın siyaseti, hayatın en basit alanında dahi iğrençliğin, seviyesizliğin bir dozu olur, düzeyi olur. Düzeysizliğin düzeyi mi olur demeyin. Bir şeyi eleştirmek başkadır, hakaret başkadır, iğrençleşmek bambaşka” ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye İzmir’deyken Posacı’nın Seviyesi Nerede?

Deprem nedeniyle ülke olarak zor günler geçirdiğimizin altını çizen Barış Altıntaş, “Bütün Türkiye, İzmir’e kenetlenmişken, iktidarı muhalefeti, toplumsal birliktelikle omzumuzu, bedenimizi, varlığımızı İzmir için seferber etmişken, bir milletvekilinin bu türden açıklamalarını ben başka türlü izah edemiyorum. O sözlerinizi size iade ediyorum Rıza Posacı. Aydın siyasetinde seviyesizlikte çıtayı uzaya koydun. Bravo… Ama bu başarını keşke şu felaketle yüzleştiğimiz zaman göstermeseydin bari” şeklinde konuştu.

“Sen nasıl hastalıklı bir ruh halinin tezahürüsün”

İzmir’deki felaket için dün fedakârca çalışıp enkaz bölgesine yardım gönderme gayreti içerisinde bulunan CHP Kadın Kolları, CHP Gençlik Kolları, İl ve İlçe teşkilatına köpek benzetmesi yapan AKP’li Milletvekili Rıza Posacı’ya, Barış Altıntaş şu sözlerle seslendi: “Hani gerçekten seni tarife zorlanıyorum ben. Bak şimdi oturduğun yerden herhangi bir televizyon kanalının birini aç; “o enkazlar da yeni mucize umudu” yazıyor. Ekranlar gerçekleşen mucizelerin resimleriyle dolu. Sen nasıl hastalıklı bir ruh halinin tezahürüsün de halen daha insanlara köpek benzetmesi yapıyorsun. Senin çalışma düsturun, olaylara bakışın bu mu Posacı? Senin orada böyle mi dönüyor bu işler? Eğer öyle ise lütfen açık yüreklilikle söyle, ben behemehâl gereğini yapacağım. Yapacağım ki; tüm Aydın acımızı, umudumuzu, kederlerimizi bağladığımız İzmir’imize verdiğimiz zamanımızdan, emeğimizden çalma” Haber:Nazan Ağırbaşer