#DirenAydın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’da son günlerde bir hareketlilik göze çarpıyor. Parti tabanıyla ilişkilerini tamir ederek yeniden adaylık şansı yaratmaya çalışan Hüseyin Yıldız, Aydın genelinde ekibiyle birlikte birtakım ziyaretler gerçekleştiriyor. Ancak bu görüşmelerin neredeyse hiçbiri etkili olmuyor. Görünen o ki milletvekili olarak başarısızlığın kitabını yazan Hüseyin Yıldız’ın Aydın’da siyasi hayatı artık sona ermek üzere. Aydın halkı da adı sık sık çeşitli şaibelerle ve hakkında açılan davalarla anılan Hüseyin Yıldız’sız siyasetin, yani o güzel günlerin yakın olduğunun bilinciyle direnmeye çalışıyor.

En önemli tabanı görünümündeki Aleviler, hatta bizzat kendisinin delege yazdığı partililer bile Hüseyin Yıldız’ı artık istemediklerini açıkça dile getiriyor. Daha da ötesi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve PM üyesi Bülent Tezcan başta olmak üzere herkese şirin görünme, gerektiğinde kilit rol oynayıp bir anahtar listeye girme taktiğiyle hareket eden Hüseyin Yıldız’ın dağıttığı mavi boncukları kimse almadığı için etrafa saçılıyor, hiçbir işe yaramıyor.

“Bir milletvekili ne kadar başarısız olabilir ki?” sorusunun somut kanıtı olan Hüseyin Yıldız, akıl almaz boyutlarda para harcayıp, 25 yıl mücadele edip kazandığı milletvekilliğinin hasbelkader üçüncü dönemini yaşıyor. Ancak CHP Genel Merkezi’nin bile İYİ Parti operasyonunda gözden çıkarıp kurtulmaya çalıştığı Hüseyin Yıldız’ın bir daha ön seçimden çıkması imkânsız görünüyor.
 
Yapılacak ilk genel seçim öncesi partililerin önüne konacak ön seçim sandığından çıkamayacağını bilen Hüseyin Yıldız’ın şimdiden bu kadar yoğun bir çaba içerisine girmesi siyasi çevrelerce anlaşılır bir hamle olarak kabul ediliyor. Hiçbir şansının olmadığını bilen Hüseyin Yıldız’ın son çırpınışları olarak görülen bu hamlelerin partinin Aydın’daki güç odağı konumundaki Özlem Çerçioğlu ve Bülent Tezcan cephelerinde de dikkate alınmayacağı bir gerçek.

Kısaca Aydın siyasetinden bir “Yıldız” kayıyor. Hüseyin Yıldız’ı ne harcadığı yoğun çabaların ne de parasının artık kurtaramayacağı parti kulislerinde güçlü bir şekilde dile getiriliyor. Aydınlıların Hüseyin Yıldız’sız günlere merhaba demesi için artık sayılı günler kaldığı, yakın gelecekte Aydın siyasetinde “Bu kentte Hüseyin Yıldız bile milletvekilliği yaptı” şeklinde kalıp bir siyasi cümle oluşacağına kesin gözüyle bakılıyor.
 
#DirenAydın! Artık sayılı günler kaldı…

Haber: Cemil Ağırbaşer