İYİ Parti Aydın İl Başkanlığında, sosyal medya paylaşımları dolayısıyla 4 isim İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.Disipline gönderilen isimlerin kongrede İl Başkan Adayı olan Yüksel Öztürk, Efeler ilçe yöneticilerinden Ali Erzurum, önceki dönem il yöneticilerinden Önder Uzdil ile önceki dönem Söke ilçe yöneticilerinden Oğuz Cengiz olduğu öğrenilirken, disiplin gerekçesi ise parti ve yönetime yönelik sosyal medya paylaşımları gösterildi. Disipline gönderilen isimler hakkında açıklama yapan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, “Biz o isimleri kazanmak için disipline sevk ettik, harcamak için değil” dedi.

“Herkesi kazanmaya çalışıyoruz”


Parti içerisindeki iç mücadelenin bitmesi gerektiğinin altını çizen Demirci; “Bu süreçte bütün ilçelerde birlikteliği sağlamaya çalıştık. Küskünler, gönlü kırık olanları en azından teselli etmeye çalıştık, bunu da başardık ama 5-10 arkadaşımız hazmedemedi. Bu arkadaşlarımızdan sosyal medyadan sürekli abartılı yazılar gördük. Bizim enerjimizi içimizde harcama dönemimizi bitirmemiz lazım. Bizim siyasi mücadelemiz farklı. O yüzden iç mücadelenin bitmesi gerekiyor, arkadaşlarımızın hazmetmesi gerekiyor. Yoksa kimseye karşı önyargılı olamayız. Herkesi kazanmaya çalışıyoruz, bir kişiyi dahi kaybetme lüksümüz yok” dedi.

“Saygı göstermek zorundasın”


Gerçekleştirilen kongre sonrasında herkesin sonuca saygı göstermesi zorunda olduğuna dikkat çeken Demirci; “Üç, dört arkadaşımız biraz daha abartılı gitti onları da disiplin kuruluna sevk ettik, ihraç söz konusu değil. Arkadaşlarımızı kazanmak için disiplin kuruluna sevk ettik, kimseyi harcamak için değil. Arkadaşlarımız da biraz alınganlık gösteriyorlar haklı olarak ama yazmayacaksınız, hakaret oluyor. Kurallar belli, seçilmiş il başkanısın, disiplin mekanizması var ve neticesinde oraya sevk ettik arkadaşlarımızı” dedi.

Haber: Uğur Eser