CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, zor günler geçiren vatandaşların, Pandemi ile mücadeleyi bir kenara bırakıp ekonomik sorunlarla boğuştuklarını dile getirdi. Başkan Mersin, “Pandemi; ekonomik kriz, dövizdeki akıl almaz yükseliş derken, vatandaşlarımızın işçisiyle, memuruyla, emeklisiyle, çiftçisiyle yaşadığı zor günler, yaşattığı çilelilerle adeta pandemiyi dahi unutturdu. Ne işinden olan kardeşimizin, ne pazardan 2 kilo dahi sebze alamayan ablamızın, ne de ürettiği mahsulü zararına sattığı için tarlasını bir daha ekemeyen, traktörüne haciz gelen çiftçimizin gündemi ne yazık ki bir türlü pandemi olamadı” dedi.

Yaşanan ekonomik sıkıntıların nedeni olarak Ak Parti’yi adres gösteren Mersin, “Hal böyleyken içi memleket sevdasıyla dolu olanlar, hizmet aşkıyla dolu olanlar, kolları sıvadı, vatandaşlarımızın her alanda yaşadıkları sıkıntıları gidermek için ellerinden geleni yaptılar, yapıyorlar. Kimileri ise iktidar partisinde siyaset yapmış olmalarına, bu sıkıntıların, bu dertlerin kaynakları kendileri olmalarına rağmen taş üstüne taş koyacaklarına ‘Vatandaşı biz nasıl bu hale getirdik’ diye özeleştiri yapmaları gerekirken; tam aksine, hasetle, kıskançlıkla, elinden geleni yapanları eleştiriyorlar, hem de hiç utanmadan” ifadelerini kullandı.

CHP’li Başkan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara yapmış olduğu desteklerle halkının yanında olma çabasına yapılan eleştirilere de sert yanıt verdi. Tarım sektöründe çiftçilerin temel gider kalemlerine yapılan zamları hatırlatan Mersin, Ak Parti iktidarının, hayvancılığı da bitirdiğini vurguladı. Başkan Mersin, “İktidar partisinde dahi artık siyasi mefta haline gelmiş olanlar, çiftçimize Aydın Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu destek projelerini eleştiriyorlar. Beyefendi! Matematiğin o kadar iyiyse hayvancımızın satın aldığı yem bir yılda yüzde kaç zamlanmış söyleyiversene hele! Aynı süre zarfında etini kaça satabiliyor elin değmişken onu da hesapla. Ama bu hesabın sonucunu da açıkla. Açıkla ki herkes görsün matematiğin ne kadar iyiymiş. Açıkla ki herkes görsün AKP iktidarı hayvancılığı nasıl bitirmiş. Bir de git zor bela işini gücünü devam ettirmeye çalışan o hayvancımızın karşısına çık, ona söyle bakalım bunları, tabi cesaret edebilirsen” şeklinde konuştu.

Haber: Nazan Ağırbaşer