CHP Aydın Teşkilatı, haftalardır esnafın zor günler geçirdiğini ve destek olunması gerektiğini vurgulayarak yaptıkları açıklamalarla esnafın durumunu gündemde tutmaya devam ediyor. Son olarak Ak Parti Vekili Mustafa Savaş’ın esnafa destek olunduğunu ifade etmesi üzerine CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, esnafa destek olunmayışını, basitçe bir fatura üzerinden örnek vererek gösterdi.

Başkan Mersin, Ak Partili Vekil Mustafa Savaş’ın halkı kandırdığını ve yanılttığını ifade etti. Mersin, “Aydınımızın turist vekili Mustafa SAVAŞ vekili olduğu ilimize geldiği kısa süreli ziyaretlerinde Esnafı devamlı desteklediklerini, kamu bankalarından uzun süreli kredi verdiklerini, KOBİ’lere pandemi süresince ayakta tuttuklarını söyleyerek Lafontenden Masallar anlatıyor, hızını alamayarak su faturalarının yüksekliğinden bahsediyor halkı kandırmaya ve yanıltmaya çalışıyor. Ey Mustafa SAVAŞ halk senin bu kandırmalarına inanmıyor. Neyin doğru olduğunu çok iyi biliyor. O yüzden her defasında sandıkta Osmanlı tokadını patlatıyor” dedi.

SU FATURASI 16 TL, KATI ATIK BEDELİ 68 TL

Vekil Mustafa Savaş’ın su faturalarının yüksek olduğunu söylemesi üzerine Başkan Mersin, Koçarlı Belediyesi’nin uygulamış olduğu 68 TL’lik “Katı Atık Bedeli”ni işaret etti. Başkan Mersin, “Su faturalarına yüksek diyorsun ya bir bak bakalım Koçarlı’da esnafa gelen faturadaki katı atık bedellerine, faturada su bedeli 16 TL katı atık bedeli 68 TL şimdi anlıyor musun Mustafa efendi faturalar neden yükseliyor. Senin abilik yaptığın Koçarlı Belediyesinin almış olduğu fahiş katı atık bedellerinden fatura yükseliyor, halk da bunu zaten faturada görüyor. Hem hizmet vermezler birde fahiş katı atık bedelleri isterler” ifadelerini kullandı.

ESNAFA BİR İYİLİĞİN OLSUN

Hükümetin dış ülkelere yapmış olduğu yardımları hatırlatan Mersin, aynı yardımların Türkiye esnafına da yapılması gerektiğini vurguladı. Mersin, “Esnaf entübe olmuş. Pandemi de ayakta zor duruyor, Hükümet esnafa ortak, eli hep cebinde, bunlar yetmezmiş gibi birde Abilik yaptığın belediyenin aldığı yüksek katı bedelleri esnafı artık yıkıyor. Siz şov yapacaksınız diye vatandaşın dişinden tırnağından ödediği vergileri, salgın nedeniyle ekonomik sıkıntı da olan esnafımız dururken başka ülkelere yardım yollayın bravo size. Arada bizi de hatırlayın da Türkiye’ye de yardım edin. Sen turist olarak ara sıra ziyaret ettiğin ilimizde Koçarlı Belediyesi’ni uyar da fahiş katı atık bedellerini düşürsünler, esnafa bir iyiliğin olsun. Unutma ki iyilik insanın emniyet kemeridir. İyilik insanlık sanatıdır” şeklinde konuştu.

Haber: Berna Çağatay