Pandemi sürecinin ekonomiyi olumsuz şekilde etkilediğini hatırlatan Mersin, bazı şirketlerin olumsuz ekonomiden etkilenmeyerek hayatlarına devam ettiğini aktardı. Başkan Mersin, “Bizler pandeminin tarumar ettiği ekonomik hayatımızla, sosyal yaşantımızla uğraşaduralım, birileri için hayat olduğu gibi devam ediyor, pandemi birilerinin hayatına hiç mi hiç uğramıyor. Bugün basını şöyle bir taradığımızda karşınıza neler çıkıyor neler” dedi.

"Sen, ben, bizim oğlan oturuyorlar sözüm ona pazarlık yapıyorlar"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı ihaleleri ilan edilmeden pazarlık usulüyle gerçekleştirilmesini eleştiren Mersin, “Ulaştırma Bakanlığı ihaleler yapıyor, her şey bildiğiniz gibi. 12 tane dev ihale yapılıyor, beyefendiler kamuoyuna ilan etmeye bile gerek duymuyorlar. 4’ünün ilanı var gerisi yok. Yalnızca ilan edilen 4 ihalenin tutarı 1 milyar 446 milyon, yani eski parayla 1,5 katrilyon. Varın ilan edilmeyenleri siz düşünün. Bunun 1,37 katrilyonu kime gitmiş peki? Zaten tahmin etseniz 5 kişi söylersiniz eminim. Onun bir tanesine işte. İşte ona da pazarlıkla veriliyor, gelin rekabet edin denmiyor. Sen, ben, bizim oğlan oturuyorlar sözüm ona pazarlık yapıyorlar. Bitti mi peki? Hayır! Aydın-Denizli Otoyol ihalesini alan firmaya da daha yakın zamanda diyorlar ki; otoyolda kazandığın sana yetmez sen bir de DSİ’nin yaptığı işlere gel, yine açık ihale yerine davet usulü sen, ben, bizim oğlan geliyor ve 229 milyon lira yaklaşık maliyeti olan işi 221 milyon liraya bu firmaya veriyorlar. Lütfetmiş birkaç milyon tenzilat yapmış. Allah daha çok versin gözümüz yok ama basit bir sorum var. Bu işler birilerini davet ederek değil de herkesin katılımına açık olsaydı tenzilat oranı ne olurdu?” ifadelerini kullandı.

"Gün gelecek, devran dönecek!"

İlçe Başkanı Mersin, hükümetin yönetim tarzının, yolsuzluk iddialarını doğrular nitelikte olduğunu ifade etti. Başkan Mersin yaptığı açıklamada, “İşte siz böyle yönetmeyi alışkanlık haline getirirseniz bakın son 20 yılda 5 trilyon dolarlık milli servetimiz yolsuzlukla elimizden alındı iddiasıyla karşı karşıya kalırsınız. Evet, bu memleketi 20 yıldır siz yönetiyor ve siz batırıyorsunuz ama sanmayın ki hukuk ve millet vicdanı bu davet usulü işlerin kayıp olduğu iddia edilen 5 trilyon doların hesabını size sormayacak… Emin olun; gün gelecek, devran dönecek!” şeklinde konuştu.

Haber: Nazan Ağırbaşer