Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, asgari ücrete yapılan zammın ardından, artık alışılagelen paket halinde yapılan zamları eleştirdi. Başkan Mersin yaptığı açıklamada, “Meğer sevgili hükümetimiz çay kaşığıyla verdiğini, kepçeyle geri almak için kolları çoktan sıvamış. Otoyollara ve köprülere hemen koşa koşa ortalama %25 zam yapıverdi. Deli Dumrul köprülerinin hepsine, otoyollara zam geldi. 117 liraya geçilen Orhangazi Köprüsü bir gecede 147,5 liraya çıkıverdi. Kamyonla 297 lira öderken, şoför esnafımıza siz artık 371 lira ödeyeceksiniz deniliverdi. Duha Koca Oğlu Deli Dumrul yaşasaydı, hükümeti kıskançlığından çatlatırdı herhalde. Köprülere bu hükümet 5 yılda %290 zam yapmış, kıskanmasın da ne yapsın değil mi?” ifadelerini kullandı.

CHP Efeler İlçe Başkanı Mersin, köprü ve otoyol geçişlerine yapılan zamların ardından gelen elektrik zammı hakkında da sessiz kalmadı. Başkan Mersin, “E bu yağmurdan elektrik nasibini almaz mı? Ona da %6 başlangıç zammı yapıverdiler. Yani değerli hemşehrilerim, pandemi bir an evvel biter mi bilmem; umudumuz, uğraşımız, hayalimiz bir an evvel yok olup gitmesi ama AKP hükümeti memleketimizi yönet (eme)menin son demlerinde memleketin başına zam olup yağmaya devam edecek, daha birinci haftasından belli oldu” dedi.

Başkan Mersin, tüm vatandaşların yeni yılını kutlarken ayrıca esnaf ve çalışanlar için ise sabır diledi. Mersin, “Yeni yılın ilk çalışma haftasına başlıyoruz. Öncelikle tüm kalbimle, yaşayacağımız yılın tüm dünya için, 2020 yılında yaşanan sıkıntılardan arınmış, mutlu ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum. Milletin başından gidene kadar Allah esnafımıza, çalışanımıza sabırlar versin, dayanma kudreti versin” şeklinde konuştu.

Haber: Nazan Ağırbaşer