Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Ak Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddialarına sert yanıt verdi. Büyükşehir Belediyesi’nde paravan işçi çalıştırıldığını ve bu kişilerin maaş kartlarına el konulduğunu iddia eden Vekil Erim’e yanıt gecikmedi.

CHP Efeler İlçe Başkanı Mersin, AKP’li Vekil’in paravan işçi iddialarına “Tuzsuz Deli Bekir” benzetmesi yaparak yanıt verdi. Başkan Mersin, “Karagöz ve Hacivat oyunlarında “Tuzsuz Deli Bekir” isimli bir karakter vardı. Tevatür o ya, kendisine tuzsuz denmesinin nedeni, eski adetlerde her çocuk doğar doğmaz tuzlanırken, bizim Deli Bekir tuzlanmaz, bundan mıdır bilinmez gölge oyunun azıcık eserikli, git gel akıllı karakterdir. Hatta perdeye çıkarken “Hieeyt Ben Tuzsuz” diye de bir narası vardır. Bunu niye anlattım, bizim şehirde de şimdi olur olmaz yerde, olur olmaz cümleler kuran bir karakter var artık… İsim benzerliği kaderin bir cilvesi olsa gerek, o da Bekir!” dedi.

"Böylesini duymadım"

Başkan Mersin, AKP’li Vekil Erim’in Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde 25 bin personel çalıştığına yönelik açıklamasına sert şekilde cevap verdi. Mersin yaptığı açıklamada, “Kalkmış “Belediye de 25 bin personel var” diyor. Ben hayatımda çok safsata duydum da böylesini duymadım. 25 bin kişi var dediğin belediye de söylediğin rakamın 5’te 1’i bile çalışmıyor” ifadelerini kullandı.

"Teksas mı burası?"

AKP’li Vekil Erim’in Büyükşehir Belediyesi’nin paravan işçi çalıştırdığı ve bu işçilerin de maaş hesap kartlarına el konulduğunu iddia etmesinin üzerine Başkan Polat Bora Mersin, Vekil Erim’in bu iddiaları kanıtlaması gerektiğini belirtti. Başkan Mersin, “Kimin kartına el konuluyor, ne diyorsun sen? Ne yiyorsun? Ne içiyorsun? Bu kartlara el konmaları bir kanıtla bakalım sen, bir isim ver!.. Kim el koymuş kartına, Teksas mı burası? Sen bunları açıklamazsan müfterisin, namertsin… Bu kadar açık söylüyorum. İftiranın, işkembeden sallamanın da bir ölçüsü olur. Belediye’nin toplam personelinin yarısı işe gelmiyor diyorsun; bu şehrin çiçeğini ecinni mi dikiyor, yolunu, belini, kanalizasyonunu periler mi yapıyor? Ne diyorsun sen Allah aşkına… Bu kadar safsataya cevap bile vermezdim, ama millet görsün istedim iktidar partisinde siyaset yapan profili, biz hizmet derdindeyken sizin ne derdinde olduğunuzu, fikrinizi ve mutant zikrinizi” şeklinde açıklama yaptı.

Haber: Berna Çağatay