Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Atatürk Kent Meydanı’nda Aydınlılarla bir araya gelerek, CHP’nin TBMM’ye sunduğu “Asgari Ücret Kanun Teklifi” hakkında bilgi verdi. Başkan Çankır, vatandaşlara broşür dağıtarak halkın yanında olduklarını yineledi.

CHP Aydın İl Başkanı Çankır, açlık sınırının 3 bin TL’ye yükseldiğini ifade ederek yeni asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olması gerektiğini savundu. Çankır, “Covid-19 Pandemi salgını dolasıyla giderek artan ekonomik buhran pik noktasına gelmiştir. Geçim derdine düşen, yarınını göremeyen asgari ücret ile çalışan emekçilerimiz için asgari ücret tespit komisyonu günlerdir verilecek zam üzerinde çalışmalar yapıyor. Ekonomimizi çok iyi gösterip, yalan rakamlarla verilecek zam üzerinde oyunlar oynanıyor. Açlık sınırının 3 bin TL’ye dayandığı bugünlerde asgari ücret ile geçinenlere verilecek zam ile birlikte bu tutarın açlık sınırı üstünde olması şarttır” dedi.

İşçi ve emekçi kesimin Türkiye’nin temelini oluşturduğunu ve temel kesimin huzurlu olabilmesi için belli bir refah seviyesine ulaşabilecekleri oranda asgari ücrete zam yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Çankır, “Yapılacak zamlarla asgari ücretli çalışanlarımız en azından belli bir refah seviyesine ulaşmalı, ailesi ve yakınlarıyla sosyalleşebilmelidir. Aldığı maaştan en azından yarınını düşünmeyecek kadar yanına para kalmalıdır. Birilerinin vergileri sıfırlanıp lüks hayatlar yaşarken, bu ülkenin temelini oluşturan işçilerimizin en azından maaşlarından vergiler kaldırılmalıdır. Asgari ücret önerimizde CHP olarak bizim tarafımız bellidir. Asgari ücret en az net 3 bin 100 TL olmalıdır. Vergiden muaf tutulmalıdır. Asgari ücretli artık gülmeli ve huzurlu olmalıdır. Birçok ailenin huzuru bu maaşa bağlıdır. AKP hükümeti bu konuda daha vicdanlı davranmalı, artık birilerini değil halkını düşünmelidir” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ile bir araya gelerek üzerinde durdukları asgari ücret teklifini aktaran Çankır, “Bizler asgari ücret önerimizi anlatmak, halkımızı bilgilendirmek için bugün broşür dağıtımında bulunarak asgari ücret teklifimizi anlattık. Sokakta, meydanda, her zaman ve her yerde işçimizin, emekçimizin her daim sesi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Nazan Ağırbaşer