CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Ak Partili Vekil Posacı’nın jeotermal patronlarının avukatlığına soyunduğunu ifade ederek çevre kirliliğinin durumu hakkında hatırlatma yaptı.

CHP’li Başkan Mersin’in, Ak Partili Vekil Posacı’yı hedef alan basın açıklaması şöyle;

Aydın ilinde çevre konusunda en son konuşması gereken kişi olan AKP milletvekili Rıza Posacı jeotermal santrallerinin çevreye, ilimize verdiği zararı görmezden gelip jeotermal patronlarının avukatlığına soyunmuş jeotermallerin çevreyi kirlettiğini görmüyorsun, her sabah ortaya çıkan çürük yumurta kokusunu da mı hissetmiyorsun? Jeotermal santrallerinin avukatlığı sizi bu kadar mı hissiz bıraktı. Halkın veryansınını, direnişini umursamıyorsunuz. Çiftçilerin jeotermaller yüzünden zararını görmezden geliyorsunuz.

Siz çevrenin katledilmesine izin verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’nun çevre konusundaki hassasiyetine dil uzatamazsınız ancak şapka çıkarıp saygı duyarsınız.

Aydın merkezde bulunan atık su arıtma tesisi, sürekli atık su izleme sistemi ile 24 saat boyunca bakanlık tarafından ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından izlenmektedir. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sorabilirsin.

Siz herhalde atık su arıtma tesisi derken Umurlu da Belediye başkanı iken Kültür Bakanlığı’ndan hibe almana rağmen yapamadığın, yarım bıraktığın Umurlu’nun atık su arıtmasından bahsediyorsun. Çok becerikli olduğundan gelen hibe para geri gitmiş, yarım bıraktığın inşaat da mevzuata uygun olmadığından yıkılıp yeniden yapılacak. Merak etme neden olduğun kamu zararı için yakında kapını çalarlar Rıza Bey.

Tarıma destek verdik, pamuk primini yükselttik diye övünüyorsun, Söke OSB’deki kâğıt fabrikasına destek vererek, Söke ovasının sonunu getiriyorsunuz. Söke’de pamuk yetişmeyecek çorak toprak olacak ovamız. Çevre kirliliği kâğıt fabrikasının bacasından çıkan zehirli buharla, derelere bırakılacak olduğu atık suyla hat safhaya gelecek çevre katledilecek. Yerin altından çekeceği suyla obruklar oluşacak.

Şimdiden söylüyorum değerli sökeliler; bu fabrika Söke ovasını bitirecek, çöle çevirecek. Bu yüzde su kıtlığı yaşanacak ovada, su fakiri olacak ova. Uyarıyorum!.. ha bu sayede Yunanistan’dan daha rahat pamuk ithal ederiz diyorsanız o başka....

Siz halkla dalga mı geçiyorsunuz, hem pamuk primini yükselttik diyeceksin hem de pamuğun merkezi olan Söke ovasının yok olmasına patron sevdalığınız yüzünden izin vereceksin bir de pamuk primini yükselttik diye övüneceksin.

Unutma ki; Aydın halkı sizin bu kandırmalarınıza artık inanmıyor, kanmıyor. Bu anlattıklarınıza ancak çatıdaki kargalar inanır. Artık yolun sonu belli çöküşün duruşu olmaz, bari giderayak etrafa zarar vermeyin. Benden size söylemesi!

Haber: Nazan Ağırbaşer