AK Parti’li Vekil Tin’in söylemlerini sert bil dille eleştiren Başkan Ekiz, yaptığı basın açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasete atıldığı ilk yıllarda söylediği sözleri hatırlatarak başladı. Başkan Ekiz, “Ne demişti Cumhurbaşkanı bir yüzükle çıktığı siyasi hayatının başında, önce onu hatırlayalım: ‘Eğer vatandaş çöpten yemek topluyorsa, ekmeğe muhtaç hale gelmişse, kirasını, faturasını ödeyemiyorsa, sorumlusu mevcut hükümettir’” şeklinde hatırlatmada bulundu.

"Milletine bir kuru ekmeği reva görüyor"

İktidarın ve vekillerinin, vatandaşın bu zor günleri ile adeta dalga geçebilecek durumda olduklarını ifade eden Başkan Ekiz, “Grup Başkanvekilimiz Engin Altay'ın “Millet aç, midesine sadece kuru ekmek giriyor” demesine karşılık, AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin'den “O zaman aç değiller” cevabını da duyduk sonunda. Bu güzel ülkemiz ne yazık ki utanmazlığı, zalimliği, vicdansızlığı en üst düzeyde görüyor. İnsanın aklı almıyor, milletin karnı tok sırtı pek vekili, milletine bir kuru ekmeği reva görüyor” dedi.

Ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve çiftçilerin sorunlarını dile getiren Başkan Ekiz, “Getirdikleri ekonomide, tarım araçlarına haciz konulan çiftçilerimiz, meramlarını anlatmak için gittikleri Meclise sokulmuyor, kepenk kapatan esnafa sadece 3 aylığına 1000 TL sadaka gibi sözde yardım yapılıyor” şeklinde konuştu

Aşağılamalarının Hesabı Sorulacak

AK Partili Vekil Tin’in söyleminin aşağılayıcı olduğunu ifade eden Başkan Ekiz, yapılan bu muamelelerin hesabının sorulacağını aktardı. Ekiz, “İcraatlarıyla kuru ekmeğe muhtaç ettikleri yetmediği gibi bunu rahatlıkla dile de getiriyorlar. Kibirden, saltanattan kendini kaybetmiş halde sırça köşklerde oturup, bu milletten kopuk olmaktan da öte, milletine köle muamelesi yapıp aşağılamalarının elbet hesabı da sorulacak!” açıklamasını yaptı.

Haber: Berna Çağatay