Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Barış Altıntaş’ın grip aşısı üzerinden AKP’ye yönelik sert eleştiriler içeren basın açıklaması şöyle:

“Kıymetli Aydınlılar,

Bilimsel olarak ulaşması gereken, nüfusumuzun %50’nın ulaşamayacağı açıklanan grip aşısı gündemiyle yaşıyoruz bu günlerde.

Geçtiğimiz günlerde her ne kadar gidişatımızı anlamanız açısından bolca anlatılsa da açığın da açığı KDV ve ÖTV’ye yüklenen bütçe dahi artık gündemimize giremez oldu.

Zira hem kendimizin hem sevdiklerimizin canının derdine düştük… Ama yine de bakın daha dün “evimize ekmek götüremiyoruz” diye feryat eden birine; “bu bana çok abartılı geldi” denilebiliyor. Hiç suçlamıyorum, belki de öğününde hiç ekmek tüketmiyordur bu sözlerin sahibi. Ekonomik güç azaldıkça ekmek tüketimi artıyor çünkü ülkemizde…

Vatandaşımız için ekmeğin yerini bazı sofralarda ejder meyveleri ve smoothieler alıyor… O vatandaşımız keşke ekmek götüremiyorum demek yerine, elli gram ejder meyvesini alamıyoruz deseydi, karşısındakinin algılarına daha iyi hitap etmiş olurdu. Yine de kendisine bez pakette keyif çayı hediye edildi ama, ne mutlu ona!...

Tabi AKP bu söyleme döndüğüne göre Aydın’da yaşayan ve siyaset yapan temsilcilerinden de ben yeni benzer açılımlar bekliyorum.

Mesela Allah göstermesin kış aylarına döndüğümüz şu günlerde özellikle risk grubunda sayılan; yaşlı ve kronik hastalıklara sahip hemşehrilerimiz gribe yakalandığında ve Covid / grip kaosunun yaşanacağı günlerde AKP Aydın Milletvekilleri, il yöneticileri ya da kadrolu tüpçüsünden nasıl bir açıklama gelir ki? “Abartmayın bu grip keyif gribi, bu vesileyle nane limon tüketiminizi arttırıyoruz, daha sağlıklı beslenmenize vesile oluyoruz” derlerse ben şaşırmam, ya siz?”

Haber: Uğur Eser