Koçarlı Belediyesi’nin ilçe girişinde bulunan araziye çöplerini dökmesi üzerine açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, AK Parti’li Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ı eleştirdi. Belediyeye ait traktör ile çöplerin araziye boşaltıldığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması sonrasında yaşananları “Akla ziyan bir durum” olarak değerlendiren CHP’li Çankır; “Küresel bir salgın olan Covid-19 döneminde halk sağlığını ve hijyen koşullarını azami seviyede korumak, artık her yurttaşın görevi haline geldi. Ancak görüyoruz ki bazı kurumlar halk sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atıyorlar. AKP'li Koçarlı Belediyesi, vizyonsuzluğunu ummadığımız bir boyuta çıkartarak, topladıkları çöplerini ilçenin girişindeki garajın yanına dökmeye başlamıştır. Bir ilçenin girişine toplanan çöpleri dökmek akla ziyan bir durumdur. Ne gönül, ne de akıl bu yapılanı bir belediyecilik hizmeti olarak göremez. Bir belediye başkanı halkına ve ilçesine bu şekilde hizmet edemez. Basında çıkan, sosyal medyada yayılan bu görüntülerle güzide ilçemiz Koçarlı böyle anılmamalıdır” dedi.

“Koçarlı halkı bunu asla hak etmiyor”

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın Ankara’daki yerini sağlamlaştırmak için Aydın’ı umursamadığını ifade eden Çankır; “Covid-19 salgını sebebiyle tüm yetkililer hijyen ve temizlik diye sürekli açıklama yaparken, bu hizmet anlayışı ile ilçeyi çöp kokusuna mahrum bırakmak, sıcak yaz aylarında halka yapılan eziyettir. Koçarlı halkı bunu asla hak etmiyor. 

Gönülsüz belediyecilik anlayışı ilçenin girişlerine çöp döküyor, aynı anlayışın vekili gidip sahilleri gözetliyor, bir diğeri ise Ankara'daki yerine sağlamlaştırmak için Aydın'ı umursamıyor. Halkın derdiyle dertlenmediğiniz için olmuyor, yapamıyorsunuz, başarılı olamıyorsunuz. Halka hizmet noktasında çok ama çok eksiksiniz. Büyüklerinizin yolundan gidiyorsunuz ama o yol doğru bir yol değil. Sizlere tavsiyem Millet İttifakı belediyelerini takip etmeniz ve onların aydınlık yolundan gitmeniz. Eğer tavsiyemi dinlerseniz seçimlerden sonra en azından şimdikinden daha kötü anılmazsınız. Vatandaşlarımız adına Koçarlı’daki konunun takipçisi olacağımızı buradan bildiriyor, ilkel çöp depolama işine derhal son verilmesi çağrısında bulunuyorum” dedi.

Haber: Uğur Eser