Katıldığı bir televizyon programında CHP’li yöneticilere yönelik benzetmeleri ile gündeme gelen AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’ya, muhalefet kanadından sert eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Posacı’nın, CHP’li yöneticilere yönelik yaptığı aşağılayıcı benzetmesi sonrasında açıklamada bulunan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, vekil Posacı’yı eleştirerek “Seviyenizi Aydın’a göre ayarlayın” dedi. AK Parti’li Posacı’nın halktan kopuk siyaset kültürü olduğuna dikkat çeken Çankır; “İktidarın sözde temsilcisi Milletvekili Rıza, katıldığı bir televizyon programında kendine yakışan tarzda açıklamalarla yine hakaret, yalan ve yanlış bilgilerle ekranları süslemiş. Milletvekili Rıza, yine gündeme gelebilmek, bir şeyler yapıyor gibi gözükmek için haksız ve yanlış eleştirilerde bulunmuş.Kendi yapamadıkları hizmet işini, işinin ehli insanları suçlayarak geçiştirmeye üstünü örtmeye çalışıyor. Milletvekili Rıza, sizin kim olduğunuzu bu halk çok iyi biliyor. Açıklasana deprem vergileri nereye gitti? Kızılay’da toplanan yardım paraları nereye gitti? Deprem vergileriyle toplanan paralar nereye harcandı?. Koronavirüs döneminde belediyeler yardım topladı biz bunlara bloke koyarak halka ulaşmasını engelledik desene!!! Çıkan yangınlar araştırılsın diye verdiğimiz önergelere ret cevabı verdiğinizi açıklasana!!! Fetö’nün siyasi ayağı araştırılsın dediğimizde neden ret cevabı verdiğinizi açıklasana!!! Halka yaptığınız yardımların  bile nereye gittiği belli değilken halkı faizle bankalara borçlandırarak yanında olduk desene! Milletvekili olmuşsun ama derdin kadın ve gençlik kollarımız mı? Kadın ve gençlik kollarımız hakkında ettiğin laflarla ilgili sana bir kaç şey hatırlatmak isterim. Bu memleketin ne kadını ne genci hakaret karşısında, ne haksızlık karşısında susmaz. Sizde olduğu gibi bizde biat kültürü yoktur. Kadınlarımız da, gençlerimiz,ilçe başkanlarımızda  özgürdür, söyledikleri sizin hoşunuza gitmesede nerede nasıl konuşacağını çok iyi bilir” dedi.

“Söylemlerinize dikkat edin”

CHP Kadın ve gençlik kollarının haksızlıklara karşı haykırmaya devam edeceğinin altını çizen Başkan Çankır; “Her daim onların yanındayız. İzmir’de yaşanan depremden dolayı kulağımız gözümüz orda iken siyasi rant peşine düşerek, halkı yine görmezden gelmeniz sizler adına utanç verici bir durum olsa da yüzünüz kızarmadığı için hep aynı senaryolar üzerinden açıklamalarınıza devam ediyorsunuz. Derdinizin büyükşehir olduğunu, büyükşehiri kazanıp, cemaatlere,rantçılara peşkeş çekeceğinizi çok iyi biliyoruz. Halkın olanı halktan alamayacaksınız. Seçim zamanı geldiğinde halk sandıkta gereken dersi size verecek!!! Ama böyle yalanlarla, hakaretlere hele  kadınlarımıza, gençlerimize karşı söylemlerinize dikkat edin. Burası Aydın, aydın insanların kenti. Sevginin ve hoşgörünün memleketi. Seviyenizi Aydın’a göre ayarlayın” dedi.

Haber: Berna Çağatay