İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, yaptığı açıklama ile tüm partilileri kongreye davet ederken, kongrenin 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Mevcut Başkan Tilki’nin tekrar aday olmaması üzerine geçtiğimiz Mart ayında adaylığını açıklayan önceki dönem Efeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç de, başkanlık seçimleri için hazırlıklarını tamamladı. 

Kongre tarhinin belirlenmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, açıklamasında; “Değerli basın emekçileri Büyük Taarruz’un başladığı günün sene-i devriyesinde CHP Aydın İl Gençlik Kolları Kongremizi, sosyal mesafe kuralına uygun, dezenfektan ve maske dağıtarak 26.08.2020 tarihinde saat 19:00’da Aytepe Amfitiyatro alanında gerçekleştireceğiz. Kongremize davetlisiniz” ifadelerine yer verdi.

“Bayrağı daha da ileriye taşımaya hazırım”

Kongre öncesinde partililerine seslenerek kongreye davet eden Başkan Adayı Mustafa Dinç ise “Partim için, fikirlerim için mücadele ettim. Bundan sonra da bu mücadeleyi büyütmeye, 2023’de CHP’yi yeniden iktidar yapacak azmi ve kararlılığı sergilemeye adayım. Biz cumhuriyete, demokrasiye inanan, laikliğin bayrağını taşıyan gençler olarak, alacağımız bayrağı daha da ileriye taşımaya hazırız. Bu sebeple pandemi dolayısıyla ertelediğimiz kongremizi Covid-19 tedbirleri kapsamında Gençlik Kolları İl Delegeleri ve konuklarımızla gerçekleştireceğiz” dedi.

Büyük Taaruz’un 98. yıldönümünde yapılacak olan İl Gençlik Kolları Kongresi 26 Ağustos 2020 saat 19.00’da Aytepe Anfi Tiyatro alanında gerçekleştirilecek.

Haber: Uğur Eser