CHP Efeler Meclis Üyesi Macaroğlu, hükümetin açıkladığı zam oranlarına ilişkin eleştiri bile yapmaktan utandığını dile getirdi. Macaroğlu yaptığı açıklamada, “Dün memurlarımıza ve emeklimize AKP hükümetinin öngördüğü zam oranı açıklandı. Yüzde 7.36 zuhur etti memur ve memur emeklisine. SSK ve BAĞ-KUR emeklimize de yüzde 8.36 güle güle harcayın dedi. Bin 500 TL emekli aylığı alan var bu memlekette bin 500 TL… Neresinden tutalım neresini eleştirelim. Dilimiz bağlanıyor artık. Utanıyoruz” dedi.

Yüksel Macaroğlu, Türkiye’deki asgari ücretin Euro kur karşılığını bazı Avrupa ülkelerinin ücretleriyle kıyasladı. Macaroğlu, “Asgari ücret 315 Euro bugünkü kurla, beğenmediğimiz Yunanistan’da 760 Euro, bizi kıskançlığından ölecek Almanya’da bin 580 Euro” ifadelerini kullandı.

Macaroğlu, hem emekli maaşı hem de asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan vatandaşların, temel alışveriş kalemleri üzerinden geçtiğimiz yıl ile şimdiki fiyatları karşılaştırdı. Macaroğlu, “Şimdi hem emeklimiz, hem de asgari ücretlimiz için bir de harcama tablosu çizelim. Bir vatandaşımızın evine olmazsa olmaz giren 1 kilo peynir, 5 kilo un, 2 kilo pirinç, 4.5 litre çiçek yağı, 30’lu yumurtayı aldı diyelim… Bugün 206 lira ödüyor bunlara… Geçen sene ocak ayında 111 liraya alabiliyordu bu paketi… Aradaki fark yüzde 100 den fazla. Peki, reva görülen zam yüzde 7.36…” dedi.

CHP'li Macaroğlu, yaptığı açıklamada ayrıca köprü, tünel ve otoyollar hakkında da konuştu. Macaroğlu, “Geçilmeyen köprülere vergilerimizle eski parayla 30 katrilyon öde, BAĞ-KUR emeklisine yüzde 8.36… Daha yeni ortaya çıkan rakama göre Avrasya Tüneli’nden garantinin altında kalan geçişler nedeniyle bu yıl cebimizden müteahhittin cebine girecek para eski parayla 391 trilyon lira…”

Haber: Nazan Ağırbaşer