CHP’li Mersin, “AKP’nin aday belirleyen milletvekilleriyle sözüm ona önü maşallahlı aday vekili birlikte çıkmışlar basının karşısına, partimiz milletvekillerinin “ laf üreteceğinize şu işleri yapın” eleştirilerine cevap vermişler. Aslında “vermişler” kelimesini, cümlenin insicamı bozulmasın diye kullanıyorum, zira cevap vermek yerine özrü kabahatinden beter itiraflarda bulunmuşlar. Beyefendilere; havalimanı masalı soruluyor, 18 yıldır aynı masalı okuyorsunuz, artık biz icraatınızı görelim deniliyor. Adeta diyor ki; ‘e biz ne de olsa şoförlü araçlarımızla İzmir VİP’den uçuyoruz istediğimiz yere’ E biz ne olacağız? ‘Siz trenle gidin’ E çift hat yapmadınız? O da yok ortada? E yapacağız” Pehh! Cevaba gelin sevgili hemşehrilerim” dedi.

Açıklamasında çiftlik jeotermal sahasından da bahseden Mersin, “Bakın bu çiftlik jeotermal sahasını isteyen bir Büyükşehir iradesi vardı ortada, ‘ben bununla Aydın’ı, İncirliova’yı ısıtacağım’ dedi ‘kaynak burnumuzun dibinde’ dedi… Ne dedi bunlar? ‘Yok kardeşim ihale edeceğiz’, Büyükşehir yılmadı, ‘peki’ dedi, ‘bende giriyorum ihaleye’ Hopp bir müdahale daha; ‘ihaleye kamu kurumları ve onların şirketleri giremez.’ Neden kardeşim? Çünkü şehri ısıtmanızı istemiyoruz. İlan orada beyler ağzınızı ayıracağınıza açın da okuyun. Battı çıktı diyorlar 50 kere söyledik açın sorun Karayolları’na; “Bu Aydın Büyükşehir Belediyesi müsaade istediğinde, müsaade etmiyoruz dediniz mi? Demediniz mi? Sor kardeşim, sor! Boş lakırdıyı bırak!

Ha, şimdi ne konuşmak gerektiğine gelelim; hele yanaşın da gelin şu çiftçinin halini bir konuşalım, emekliyi, ücretli çalışanı konuşalım. Ezildi millet ezildi. Enflasyonunuzun, dövizinizin altında tost oldu. Yüreğiniz varsa çıkın bunları konuşun. Çıkın milletin içine “Siz yanlış biliyorsunuz, refah içindesiniz, zenginsiniz” deyin, benim İncirliovalı amcamın, Karacasulu teyzemin gözlerinin içine bakarak da görelim.

Siz hiç merak etmeyin hanginiz gelse sonunuz hüsran, bu kafayla giderseniz siz müzmin mağlup olmaya devam edeceksiniz. Hele o yenilmeye doyamadığınız gelse de, Allah’ın hakkını sayıp düşse şu Aydın’ın yakasından. Gerçi “Yenilen Daylak güreşe doymazmış” ama biz bir deneyelim ne dersiniz?" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi