Geçtiğimiz hafta inşaatına başlanılan Sarıçay Barajı hakkında başlayan polemik, gündemini korumaya devam ediyor. AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz’un bir televizyon kanalında Sarıçay Barajı’nın parasını Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne hükümetin gönderdiğini ifade etmesi üzerine CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yazılı bir açıklama yaptı. CHP’li Mersin yaptığı açıklamada, AK Parti’li Yavuz’u sert bir dille eleştirerek “Metin Efendi halkın arasına girme cesareti ve yüzü olmadığından bir haber kanalına çıkmış sözüm ona halkı bilgilendirmek için Sarıçay barajı ile ilgili konuşmuş. Lafı evelemiş gevelemiş kendisinin bile anlamadığı cümleler kurmuş. Neymiş efendim Sarıçay Barajının parasını Aydın Büyükşehir Belediyesi ödeyecek, ama o parayı Büyükşehir Belediyesine Hükümet gönderecek. Ya Metin kardeşim madem parayı Hükümet gönderecek, Büyükşehir DSİ ile neden protokol yapıyor geri ödeme ile ilgili. Büyükşehir aradan çekilir siz parayı direk baraj müteahhidine yandaşınıza ödersiniz. Söke’ye de bir hizmetin olur, memlekete bir faydan olur, yaralı bir parmağa pansuman yapmış olursun” dedi.

“O bedel kat kat artacak”

Sarıçay Barajı ile ilgili 9 Nisan 2019 tarihinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında maliyet ve yapımı kapsayan protokol imzalandığını hatırlatan Mersin; “Bu protokole göre Baraj, isale hatları, arıtma tesisleri, terfi istasyonları, içme suyu depoları vb yapıların maliyetleri ile kamulaştırma bedelleri Aydın Büyükşehir Belediyesi yani Aydın halkı ödeceyecek, toplanan su fatura bedelleri ile. Hem de baraj ve tesisler bittiğindeki güncel fiyatlarla. Hani diyorsunuz ya Sarıçay Barajı ve tesisleri 569 milyona mal olacak diye o şuan ki bedel. Sen barajı 10 seneden önce bitiremeyeceğinden bu bedel kat kat artacak ve Aydın halkından çıkacak” dedi.

“İnsanları yanıltma”

AK Parti hükümetinin son demlerini yaşadığını ifade eden Mersin; “İlk genel seçimde iktidara geleceğimizden yapılacak olan düzenleme ile Baraj maliyeti Aydın halkından alınmayacak. Senin endamın, boyun, posun ufak tefek olduğundan yetmiyor ki sen bunu yapamıyorsun. Maşallah Allah bize boy, pos, endam verdiğinden biz bunu gerçekleştiririz. Bak Metin Efendi, gittiğin yerlerde doğru bilgiyi ver ki insanlar sana inansın lafı arkadan önden dolaştırıp, insanları yanıltma. ‘Anlamak için görmek, görmek içinde dikkatli bakmak gerekir’ bunlar sende yok ki hep yanlış bilgi veriyorsun. Ardıcın közü olmaz, yalancının sözü olmaz misali boş boş konuşma gari. Yalan zeka işidir, dürüstlükse cesaret. Eğer zekan yetmiyorsa yalan söyleme, cesaretini kullanıp dürüst olmayı dene” dedi.

Haber Merkezi