Türkiye, Kuşadası Körfezi’nde meydana gelen ve İzmir’de onlarca kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de yaralanmasına yol açan deprem felaketi nedeniyle büyük acılar yaşarken, AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın böylesi bir günde yerel bir televizyona çıkıp Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile CHP’ye ve CHP’lilere saldıran açıklamalar yapması büyük tepki çekti.

AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu savunan CHP’liler için kullandığı “Pavlov’un köpeği” ifadesi CHP örgütlerini ayağa kaldırırken, en sert tepkilerden biri CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’den geldi. Posacı’yı nadsizlik ve seviyesizlikle suçlayan Polat Bora Mersin, deprem nedeniyle böyle bir tartışmanın başlatılmasını da ağır bir dille eleştirdi.

AKP Milletvekili Posacı’yı kullandığı ifadeler nedeniyle kınayan Mersin, “Sen ve karşındaki zat hangi ziller çalınca ne refleks veriyorsunuz oturun bir düşünün bakalım” diyerek ‘Pavlov’un köpeği’ ifadesine yanıt verdi.

Mersin’in yazılı açıklaması şöyle:

“Başarısızlığı, beceriksizliği, iş bilmezliği artık Aydın dağlarına yazılmış Posacı ile şıracı bir araya gelmiş, adeta içlerindeki cerahati çıkarmışlar.

Sen kimsin ki CHP örgütlerine terbiye sınırlarını aşan, haddi, seviyeyi yerle bir eden cümleler kurabiliyorsun. Karşındaki de sözüm ona pas veriyor sana. Şimdi sorsalar teşbih yaptım dersin.

Sana kurduğun o iğrenç ifadeyi misli ile iade ediyorum. Kişi kendinden bilirmiş misali, sen ve karşındaki zat hangi ziller çalınca ne refleks veriyorsunuz oturun bir düşünün bakalım.

Hatta aranızda zil çalmadan takla atan güvercinler dahi var.

Yatırımlarınızı bir türlü başlatamamanıza yeni bahane arıyorsanız da başka kapıya… Git o kurum amirlerine sor bakalım, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden gördükleri desteği başka herhangi bir yerden görmüşler mi? 18 yıl geçmiş daha ağzınızı onca proje bitti, neredeyse başlıyoruz, cek’ler, cak’larla açabiliyorsunuz.

Hep söylüyorum; illa boş konuşacaksanız bir kereye mahsus konuşmamayı deneyin. Bakın zelzele olmuş, canlar kayıp gitmiş, hala bir umut bekliyor tüm Türkiye; kenetlenmiş, bir olmuş, siz hariç tabi!..

Lütfen ama lütfen şu içinizde tuttuğunuz necis sözlerinizi şu yaşadığımız afetin sizde açtığı en ufak bir yara varsa bir süre daha tutun. Bu zamana kadar necasetinizle yaşadınız, biraz daha sabredin. Anladık enkaz altında kalan canlarımızla ilgilenmiyorsunuz ama susun. Ona buna pislik saçmak inanın şimdinin, şu anın işi değil… Saçtığınız pislikleri de temizlemek adına çıkın doğru düzgün özür dileyin, özür!..”

Haber: Cemil Ağırbaşer