Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Türkiye’de sosyal belediyeciliğin öncüsü olduğunu kaydeden CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan’ın açıklaması şöyle:

“Anadolu da çok yaygın bir deyim vardır: Bir elin verdiğini öbür elin görmesin... Veya Peygamberimizin bir hadisi vardır: Sağ elin verdiğini sol elin bilmeyecek. Bu sözlerin özü şudur: İnsanlığın kardeş olduğunu ve yardıma muhtaç olana el uzatılmasını öğütler ki buradan hareketle yapılan iyiliğin gizli kalmasının gerekliliğini ifade eder. AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz bir kez daha evrensel olmak ve dahası iyiliğin gizli tutulması konusunda duyarlılıkta sınıfta kaldı. Tıpkı diğer tüm konularda olduğu gibi... Sosyal belediyeciliğin ülkemizde markası olan başkanımız Özlem Çerçioğlu'na laf edeyim derken her konuda olduğu gibi baltayı yine taşa vurdu. Zira kendileri sırça sarayda oturduğundan milletimizi anlamasını beklemiyoruz da bari azıcık edepli ol! Çok şeyi gözden kaçırıyor. Misal askıda fatura kampanyasına laf ederken askıda ekmek kampanyası başlatan ittifakın milletvekili olduğunu unutuyor. Bu bile iktidarın dip yaptığının göstergesidir. Metin Yavuz’un AKP’sinin ihale verdiği adam kendisine jet alırken insanlar iş aş diyerek yoksulluktan intihar ediyor, ama Metin Yavuz için bir şey anlam ifade etmiyor.

Belediyelerimiz halkımıza eşit şekilde yardım için gecesini gündüzüne katıyor, ancak senin iktidarın toplanan yardım paralarına el koyuyor. Sen gizli olması gereken yardımı açıkla diyorsun, ancak AKP iktidarı 18 yıldır Sayıştay raporlarını açıklamayıp bütçenin nereye harcandığını kıyı bucak saklıyor. Varlık Fonu kuruyorsun, ne yaptığını sen bile bilmiyorsun. Millete yardım edeceğim diyorsun, ancak açıkladığın IBAN ile insanların elindeki paraya göz dikiyorsun. Halk kendisine mi baksın, yoksa size mi baksın sayın Yavuz?

Bu memlekette Allah’a şükür Özlem Çerçioğlu var. Onun başkanlığında kimse kendisini çaresiz görmüyor. Sen ve AKP zihniyeti bunu görmüyor, görmek istemiyor, ancak halkımızın büyük teveccühü var. Bu teveccüh anketlere net bir şekilde yansıyor.”

Haber: Berna Çağatay