Geçtiğimiz günlerde Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Koçarlı Belediyesi tarafından toplanan çöplerin kazılan çukurlarda depolanmasını ‘vahşi çöp depolaması’ olarak nitelendirerek eleştirmişti.

Eleştirilerine yanıt AKP Milletvekili Metin Yavuz’dan geldi.  AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “Bülbül, önce Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin eksiklerini sorgulamalıdır. İstanbul'dan kalkıp seçim bölgesindeki sorunları derinliğine öğrenerek açıklamalar yaparsa daha doğru olacaktır” dedi.

“Ne çevreye ne de insanlığa saygınız var”

AKP’li Yavuz’un, Milletvekili Bülbül’e yönelik açıklamalarına tepki gösteren CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, “AKP milletvekili Metin Yavuz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş Koçarlı Belediyesi ilçede adeta çöp dağları oluşturdu. 5216 sayılı Büyükşehir Yasası gereğince evsel atıkların en yakın aktarma istasyonuna ya da bertaraf testine getirme zorunluluğu vardır. 16 ilçemizde böyle yapılmaktadır. Sen önce kanuna bak öğren ondan sonra konuş. Ne çevreye ne de insanlığa saygınız var. Çöp dağlarını bir an önce temizleyin. 2,5 yıldır çöplerini Koçarlı Belediyesi bu bölgeye atmaktadır. Bak Metin Yavuz CHP milletvekilimiz Sayın Süleyman Bülbül’e laf etmişsin. Sayın vekilimiz Bülbül’ün Aydın’da evi vardır. Sayın Bülbül Aydınlının her sorunu ile yakından ilgileniyor. Sen dön önce kendine bak. Abin Mustafa Savaş DSİ Misafirhanesini kendine ev edinmiş, şoförü misafirhanede kalmaktadır” dedi.

“Ülkeyi mahvettiniz, perişan ettiniz”

Pandemi sürecinde çiftçilerin, esnafın ve vatandaşların zor günler geçirdiğini vurgulayan CHP’li Özcan, “Ama gelelim esas konuya vatandaş bayramı cebi delik geçirdi. Emekliler torunlarının yüzüne bakamadı, onlara oyuncak alamadı, onlara bayram harçlığı veremedi, hediye alamadı! Ne yazık ki kirasını, faturalarını ödeyemeyen, boşalan raflarına yeni ürün koyamayan esnafımız perişan, çiftçimiz kan ağlıyor. Tarlasında bin bir zorluklarla ürün yetiştirmeye çalışan çiftçilerimizin traktörleri icralık. Tarım girdi maliyetlerine zam üstüne zam yapılıyor. Gübreye yapılan zamlara çiftçimiz isyan ediyor. Gübre fiyatları altın borsası gibi oldu, her gün fiyatları değişiyor. Çiftçilerin temsilcisi diye ortada gezen diğer abinden çıt yok. Besicilik, hayvancılık can çekişiyor. Yem fiyatları aldı başını gidiyor, dur diyen yok. Bankalar traktörlere, besihanelere, tarlalara el koyuyor icradan satıyor. Yavuz biraz bunlardan konuşalım memlekette neler oluyor haberiniz yok. Ayakta uyuyor otel parası vermiyorsunuz ( Allahtan DSİ Misafirhanesi var) diye bir tabir var bu aynen sizin iktidarınıza uyuyor Ülkeyi mahvettiniz perişan ettiniz. Bir tane huzurlu mutlu bir kesin yok” ifadelerini kullandı.

Haber: Nazan Ağırbaşer