İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Hayati Atlı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kuşadası Belediyesi, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren toplum sağlığını korumak için ilgili tüm birimleri ile birlikte teyakkuza geçmiş ve bir tek vatandaşımızı dahi mağdur etmemek için var gücüyle çalışmıştır. Bugüne kadar pandeminin getirdiği tüm yükü hiçbir devlet desteği olmadan, kendi öz kaynakları ile sırtlayan Kuşadası Belediyesi, gelinen durumda hizmet üretememe noktasına doğru gitmektedir.

1 Haziran tarihinde başlayan normalleşme süreci ile birlikte yaşadıkları büyükşehirlerden Kuşadası’na gelen yazlıkçı vatandaşlarımız, salgın tehlikesinin devam etmesi nedeniyle asıl ikametgâhlarına dönmeyerek Kuşadası’na yerleşmiştir. Gerek basında çıkan haberlerden gerekse de yaptığımız gözlem ve araştırmalardan Kuşadası’nın 117 bin olan kışlık nüfusunun Eylül ayı sonu itibariyle 424 bine yükseldiğini görmekteyiz. İller Bankası’ndan 120 bin kişilik nüfus üzerinden pay almakta olan bir belediyenin bu bütçe ile 424 bin kişiye hizmet götürebilmesi mümkün görünmemektedir. Kuşadası Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel,  bu konuya dikkat çekmek amacıyla yaptığı açıklamada sonuna kadar haklıdır. Bizler de İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanlığı olarak hükümetimize, benzer bir durumla karşı karşıya olan tüm kıyı turizm bölgeleri ile birlikte kentimiz Kuşadası için de acil bir destek paketi hazırlaması çağrısında bulunuyoruz.

Öte yandan pandeminin etkilerinden korunmak için kentimizde yaşamayı seçen vatandaşlarımıza da asıl ikametgâhlarını bir an önce Kuşadası’na aldırmalarını önemle hatırlatmak istiyoruz. Bu kentte yaşamayı seçen tüm vatandaşlarımızın belediye tarafından sunulacak olan hizmetlerden eksiksiz bir biçimde yararlanabilmesi için bu durum hayati bir öneme sahiptir. Hükümetimizin ve vatandaşlarımızın konu ile ilgili olarak gerekli hassasiyeti göstereceğine inancımız tamdır.” (HABER MERKEZİ)