Geçtiğimiz hafta Aydın’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İncirliova Belediyesi tarafından işletilen Kültür Park ile ilgili söylemleri sonrasında açıklama yapan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, meclise Bakan Kurum tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi sundu. Bakan Kurum’un İncirliova Kültür Park ziyareti sırasında “İşletmeler ve düğünle ilgili şeyleri kaldırın buradan. Burayı, yeşil alana çevirelim” söylemlerine tepki gösteren İYİ Parti’li Sezgin, “İncirliovalıların görüşlerini almak gibi bir düşünceniz var mı?” diyerek Bakan Kurum’a sorularını yöneltti.

“Parkın sunduğu imkanlar darlatılacak”

Bakan Kurum’un söyleminin İncirliova Kültür Parkı’nın vatandaşlara sunduğu imkanların daraltılması anlamına geldiğini ifade eden Sezgin; “Geçtiğimiz günlerde Aydın İncirliova’ya gerçekleştirdiğiniz program kapsamında, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek'in teklifi üzerine, İncirliova Belediyesi tarafından işletilen ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait Kültür Park’ı ziyaret ederek, “İşletmeler ve düğünle ilgili şeyleri kaldırın buradan. Burayı, yeşil alana çevirelim.” ifadelerini kullandığınız basına yansımıştır.  İncirliovalıların ve yakın mesafedeki Aydınlıların geniş şekilde istifade ettikleri Kültür Parkı’nın sunduğu imkanların daraltılması sonucunu veren bu durum, Aydınlı hemşehrilerimin haklı şikayetlerine neden olmaktadır” dedi.

Sezgin’in yazılı olarak meclise sunduğu ve Bakan Kurum tarafından yazılı olarak cevaplanmasını istediği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

1) Ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı ve kriz ortamının arttığı bir dönemde, vatandaşın uygun maliyetle düğün yapabildiği bu salonun ve uygun maliyetli hizmet sunan işletmelerin yıkılmasının amacı nedir?

2) Bu kararınız, AK Partili olmayan belediyelerin vatandaşa hizmet sunmasının önüne iktidarınız tarafından engel ve zorluk çıkartılması politikasının bir uzantısı mıdır? İncirliova Belediyesi İYİ Partili bir başkan tarafından yönetildiği için mi böyle bir karar  alınmıştır?

3) Kararınızda, inşaat ve hafriyat sektörlerinde iş yapan AK Parti İlçe Başkanı’nın tavsiye ve önerisinin payı olmuş mudur?

4) Söz konusu karar, ziyaretiniz sırasında çay içerken bir anda mı aklınıza gelmiştir yoksa daha önceden planlanarak ziyaretiniz bu doğrultuda mı kurgulanmıştır?

5) Kültür Park arsasındaki tesislerin yıkılmasının ardından, imar planı değişikliği yoluyla arsanın AK Parti İlçe Başkanı’nın şirketine ya da iktidarınıza yakın başka bir şirkete satışı/kiralanması gibi bir planınız mevcut mudur?

6) İlçede yaşayan vatandaşların görüşlerini almak gibi bir düşünceniz var mıdır yoksa ziyaretiniz sırasında çay içerken aklınıza gelen bir düşünceyi millet iradesinden daha üstün mü buluyorsunuz?

Haber: Uğur Eser