Ak Partili İl Yöneticileri, Pandemi sürecinde hükümetin yaptığı yardımları hatırlatarak CHP Teşkilatına yüklenmesinin ardından CHP Efeler Meclis Üyesi Yüksel Macaroğlu, Vekil Posacı ve Ak Partili yöneticilerin gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini belirten açıklama yaptı. Hükümetin yaptığı yardımları, kepengini indiren esnafa sorun diyen Macaroğlu, gerçek enflasyon ve gerçek işsizlik rakamlarının açıklamasını istedi.

Macaroğlu yaptığı açıklamada, “İlimiz; AKP’nin hezeyanları, ekonomik çöküş ve Pandemi illeti arasında ezildikçe eziliyor. Açıklama yapıyorlar efendim hükümet şunu yapmış, bunu yapmış… Gidin kardeşim kepengini indiren bir esnaf kardeşime anlatın bakalım bunu, tabi yüzünüze bakarsa. Avrupa mavrupa diyorlar, Avrupa’da adamlar esnafın kirasını ödüyor kirasını beyefendiler. Rıza Bey, hemşehrim, sen de duy, bilmiyorsan benden öğrenmiş ol. Borç öteledim deyip zurna çalınmaz şöyle bir ortamda. Aydın’da bir şey açıklamak isterseniz gerçek enflasyonu, gerçek işsizliği, gerçek vaka sayılarını açıklayın. Benzin 7, Dolar 8, Euro 9 siz bana bundan başka tek gerçek söyleyin. Ben size gerçek olan bir şey daha söyleyeyim. Siz bu sanayiciyi, esnafı, çiftçiyi bitirdiniz. En son konuşacak olan sizlersiniz” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Macaroğlu, Vekil Postacı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımları kıskandığını dile getirerek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne olan çekememezliğiniz, fesadınız; şehre hizmetinizi de mahvediyor sizin. Rıza Vekil; kıskanıyorsunuz, hem de çok kıskanıyorsunuz… Büyükşehir’i, ASKİ’yi, hizmetlerini ve her şeyini, gece uykularınızda bile kıskanıyorsunuz. Kıskançlığınız her bir şey yapmanıza mani olduğu gibi, yaptırmamayı hayal ediyorsunuz, olanı da saptırıyorsunuz. Alın size örnek, barajları şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz. İkizdere Barajı için bugüne kadar ASKİ Genel Müdürlüğü neden 72,5 milyon lira para ödedi? Bay Posacı… Esnafa faydanız yok, çiftçiye yok, emekliye memura yok, belediyelere yok, şehre yok… Sizin uslanmaz kıskançlığınız dışında bu dünyada neyiniz var? Kıskanmayın artık. Şehir için, insanımız için bir şeyler yapmakla hem hal olun, ruh sağlığınıza iyi gelecek” dedi.

Haber: Pınar Alçin