Umurlu Mahallesinde doğmuş, büyümüş ve siyaseti de yine Efeler ilçesinde yapan biri olan Yüksel Macaroğlu, aynı beldeden hemşehrisi olan AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın basına yansıyan yakışıksız, talihsiz demeçlerini bir Umurlulu olarak hicapla okuduğunu açıkladı. Rıza Posacı’nın bol küfürlü ve bol hakaretli açıklamaları yüzünden seviyenin çok düştüğünü kaydeden Yüksel Macaroğlu, “Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

CHP Efeler Belediye Meclisi Üyesi Yüskel Macaoğlu’nun Rıza Posacı’yı ağır bir dille eleştirdiği yazılı açıklaması şöyle:

“Normalde bu düzeyde açıklamalar yapan birisine başka yerde olsa inanın “herhalde bu sözlerin sahibi akşamdan kalma, ayılamamış” derler. Rıza Bey, yakışıyor mu sana? Yakışıyor mu bir milletvekiline? Hakaret doğru mu? Hem akşamları fazla dışarıda geziyor, masa masa diyorlar senin için… Bir hemşehrin olarak uyarmak boynumun borcu, yakıştıramam sana bunları.

Açıklamalarının hakaret içerikli ağırlığına ise ne demek gerek, inan sözün bittiği yere geliyorum.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işlerine engel olursun, Başkanına hakaret edersin, gençlik kollarına, kadın kollarına değme seviye problemi yaşayanın aklına gelmeyecek sözler söylersin. Ne olacak senin bu halin? Bence denge merkezin alarm veriyor, yalpalıyorsun, akşam çok gezmekten olmuyorsa, hemen beyinciğine bir MR çektir. “Ulan” demeyi nasıl yakıştırıyorsun sen ağzına söyler misin?

Bak açıklamanda şuna buna laf söylemişsin sözde ama Büyükşehir’e sormadığın, uğramadığın belli. Hemşehrim inan yakıştıramadım sana. Eski meclis üyesisin, mebus oldum diye ayağın mı kesildi? Ben aradım sordum, bilgilendim, sen de bunu yapabilirsin. Aydın’ın vekilisin herkes bir telefon mesafede oysaki…

Bak 2014 seçimlerinden önce yalapşap yaptırdığınız göletlerin sulama sistemlerini Aydın Büyükşehir Belediyesi yapıyor şimdi. İçme suyu hatları yenileniyor, sondajlar vuruluyor, kaynaklar halkımıza kazandırılıyor.

Senin Belediye Başkanlığı da yaptığın Umurlu’da parası gelmiş olmasına rağmen tamamlayamadığın arıtmayı, şimdi ASKİ tamamlayacak. Çalışmaz halde devir aldığı arıtmaları çalışır hale getirip Çevre Şehirciliğin standartlarına uygun hale getirdi ASKİ.

Şimdi bu Çakmar’da ASKİ’nin milyonlarca liralık dev yatırımına kimler neden mani oluyor hemşehrim? Sen bunun da cevabını veriver.

Ben senden şimdiye kadar yapmış olduğun onca hakarete rağmen bir Umurlulu olarak kendine gelip silkinmeni, siyaset hayatının son zamanlarını da yaşıyor olsan pişmanlığını dışa vurmanı, bir özür dilemeni bekliyorum.

Biz Umurlulular iyi anılmak, iyilikle anılmak istiyoruz, umarım anlatabilmişimdir.”

Haber: Nazan Ağırbaşer