Başkan Çerçioğlu, bir eş ve anne olarak evinin işleri ile de yakından ilgileniyor. Pazar alışverişini de kendisinin yaptığını belirten Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın en çok sevilen yemeklerinden biri olan tarhana çorbasının tarifini de şöyle verdi: “Bizim bu yörenin ve benimde en çok sevdiğim tarhana tarifini verebilirim. Artık bir ay sonrada yapılmaya başlanabilir”
Malzemeler

3 tane orta boy kuru soğan
3 tane domates
3 tane kırmızı biber
Zeytinyağı

Malzemeler den sonra tarhananın yapılışını da anlatan Başkan Çerçioğlu; “3 kaşık zeytinyağının içine soğanı ve kırmızı biberi koyup kavurun. Daha sonra domatesi ekleyip, kendi suyuyla kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra onları blendır ile ezin. Soğuduktan sonra içine 1,5 su bardağı un ve yoğurt koyup, yine blendır yardımıyla ezin. Daha sonra sabaha kadar bekleyecek ve kabaracak. Üzerinden 24 saat geçtikten sonra tepsiye, sinilere koyacağız ve kurutacağız. Kuruttuktan sonra yine bir blendır yardımıyla toz haline getireceğiz. Daha sonra çorba olarak pişirip afiyetle yiyebilirsiniz. Eğer baharat seviyorsanız nanesini, acısını elbette tarhana otunu da koymak gerekiyor üstüne. Bu şekilde çok lezzetli sağlıklı içinde hiçbir katkı maddesi olmayan tarhana çorbası yapabilirler. Ben bu şekilde yapıyorum ev halkı da çok beğeniyor” dedi.

Haber: Uğur Eser