T.C. Efeler Belediyesi tarafından, çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen bir törenle verildi. 8 ay süren ve yoğun ilgi gören yarışmada, toplam 2 ton 850 kg atık pil ve 1 ton bitkisel atık yağ toplandı.

Yarışmalarda dereceye girenlerin başarı belgeleri ve ödülleri T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan tarafından verildi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde T.C. Efeler Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törende konuşan T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, yarışmada üç yılda 10 tona yakın atık pil ve bitkisel yağ toplandığını söyledi.

Kurulduğundan bu yana çevreye duyarlı bir belediye olduklarının vurgusunu yapan Başkan Özakcan, “Bilindiği üzere atık piller çöpe atıldığı zaman hava, su ve toprak kaynaklarını kirletmektedir. Bir adet pil, 4 metreküp toprağı zehirlemektedir. Bitkisel atık yağlar da çevre ve insan sağlığına önemli ölçüde zarar vermektedir. Bunu engellemek için insanlarda çevre bilincinin oluşması çok önemlidir. Çevrenin korunması ihmal edildiğinde telafisi mümkün olmuyor. Atık pil ve bitkisel atık yağ toplayarak topluma örnek olduğunuzu düşünüyorum. Atalarımızın bizlere bıraktığı bu topraklara sahip çıkarak en iyi şekilde gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bu amaçla üç yıldır düzenlediğimiz yarışmada 10 tona yakın atık pil ve bitkisel yağı toplayıp çevrenin bu atıklarla kirletilmesine engel olduk” ifadelerini kullandı.

YARIŞMAYA KATILDILAR, ÖDÜLÜ KAPTILAR

Çeşitli kategorilerde ilk 3'e girenlere tablet, bisiklet, cep telefonu, fotoğraf makinesi, printer, masa tenisi, satranç takımı, sümen takımı ve spor seti hediyesi verildi. Atık Pil Toplama Yarışması'nda, Okullar Kategorisi'nde Mustafa Kiriş İlköğretim Okulu 636 kg ile 1'inci, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu 614 kg ile 2'nci, 7 Eylül İlköğretim Okulu 380 kg ile 3'üncü, Çocuklar Kategorisi'nde Nida Göçenoğlu 88 kg ile 1'inci, Kağan Salış 47 kg ile 2'nci, Beyza Nur Durmaz 38 kg ile 3'üncü, Yetişkinler Kategorisi'nde Murat Arıcan 35 kg ile 1'inci, İlhami Demirtaş 26 kg ile 2'nci, Osman Özkan 12 kg ile 3'üncü, Gençler Kategorisi'nde Osman Dedeoğlu 14 kg ile 1'inci, Bekir Süzer 5,8 kg ile 2'nci, Murat Ateş 5 kg ile 3'üncü, Firma-Kurum Kategorisi'nde Kaya Geri Dönüşüm 78 kg ile 1'inci, Tok Elektronik 21 kg ile 2'nci, Jantsa 4 kg ile 3'üncü, Muhtarlık Kategorisi'nde Meşrutiyet Mahalle Muhtarlığı 9 Kg ile 1'inci, Adnan Menderes Mahalle Muhtarlığı 6,5 kg ile 2'nci oldu. Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması'nda, Okullar Kategorisi'nde, Ticaret Odası İlkokulu 301 LT ile 1'inciliği, 7 Eylül İlköğretim Okulu 103 LT ile 2'nciliği, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu 102 LT ile 3'üncülüğü, Firmalar-Kurumlar Kategorisi'nde, Adnan Menderes Mahalle Muhtarlığı 25 LT ile 1'inciliği, Gölge Aperatif 21 LT ile 2'nciliği, Meşrutiyet Mahallesi Muhtarlığı 10 LT ile 3'üncülüğü elde etti.