Geçtiğimiz haftalarda meclis görüşmeleri gerçekleştirilen 2021 yılı bütçesine CHP’li gençlerden tepki geldi. Ülke genelinde işsizliğin 10.5 milyona ulaştığını vurgulayarak genel seçimi işaret edenler gençler, “Bu bütçe veda bütçesi” yazılı pankartla 2021 yılı bütçesini eleştirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman, “2021 Merkezi Bütçe Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda 12 gün süren görüşme maratonunun ardından muhalefet şerhi ile kabul edildi. Milletvekillerimiz 12 gün boyunca en sert şekilde gerekli uyarıları yaptılar. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarihe geçecek bir konuşma yaptı. ‘Bu bütçe haramzadelerin bütçesidir.’ dedi. Bizde gençler olarak ‘Bu bütçe veda bütçesidir’ diyoruz. İlk seçime kadar Türkiye'yi Akp'nin talanından kurtarmak için gece gündüz çalışacağız” dedi.

Yasaklı Bölge

CHP’li gençler tarafından ESKO üstgeçidine asılan pankartın, kolluk kuvvetlerince indirildiğini ifade eden Akosman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yasak bölge olarak belirlenen bazı yerlere taktığımız pankartlarımız güvenlik güçleri tarafından sökülmüştür. Serbest bölgelerde daha güçlü bir şekilde görüşmek üzere” ifadelerine yer verdi.

Haber: Uğur Eser