Covid-19 Pandemisi dolayısıyla kongre süreci ertelenen MHP Aydın’da, ilçe kongrelerinin tarihi belli oldu. İlk kongre 17 Ağustos’ta Koçarlı ve Karacasu’da gerçekleştirilecek. Kongre süreci ile ilgili açıklama yapan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, “Şimdi üç hilale sahip çıkma zamanıdır” dedi.

Kongrelerin birlik ve beraberliği sağlamlaştırmak adına büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Başkan Alıcık; “Milliyetçi Hareket Partisi tecrübe, birikim, ilkeli ve ülküyle temellenmiş sağlam duruşunu en iyi şekilde, en emin yollardan geleceğe taşıyacaktır. Cennet Aydın Kentimizde 17 Ağustos 2020 tarihinde Koçarlı ve Karacasu İlçelerimizde başlayacak kongre süreci, birlik ve beraberliğimizin daha da sağlam temellere oturması için büyük bir fırsat oslsun. Bütün arkadaşlarımın dava ruhu ve kardeşlik hissiyatıyla partimizin başarısı için sorumluluk alacağına yürekten inanıyorum. Üzerine titrediğimiz bu muhteşem millet eserinin ve inanmış kadrolarımızın siyasal mücadele alanı dışında başka emeller uğruna israf edilmelerine, acımasız projelerle silinip gitmesine, geleceklerinin başka istikametlere sürüklenmesine asla göz yummayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Partimizin ulaştığı kuvvet ve mevkii kolay elde edilmemiştir” dedi.

“Birlikte rahmet vardır”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk siyasetine mühür vurduğunu belirten Alıcık; “Türk milletinin onurlu geleceğine talip olduğumuzu, büyük başarılara imza atmak için çok çalışacağımızı herkes görecek ve şahit olacaktır. Sudan sebeplerle, eften püften bahanelerle darılmak, gücenmek, küsmek, kopmak, sırt çevirmek, bana ne demek, cepheleşme ve hizipleşmeye prim vermek tasvip etmeyeceğimiz kırılma ve ilkellik halleridir, Türk Milliyetçiliği ve Ülkücülük ile bağdaşmayan durumlardır. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır” dedi.

Gerekli Tedbirler Alınacak

Pandemi dolayısıyla kongrelerde alınacak önlemler hakkında da bilgi veren Alıcık; “MHP Genel Merkezimizin kongre genelgesi disiplininde yapılacak kongrelerimizde, ilçe kongrelerin gerçekleşeceği alanların dezenfekte edilecek, kongrelerin gerçekleşeceği alan girişlerinde ateş ölçer ile delegelerin ateşlerinin ölçülerek, delegelere maske temin edilmesi, delegelerin salon içinde sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde maske ile yer almaları, oy kullanma işlemini sırayla yapmaları, oy kullanma işleminden sonra sandık başına delegelerin beklememeleri, kongrelerin seyircisiz bir şekilde sadece hazirun listesinde adı bulunan delegelerin katılımıyla gerçekleşmesi, ilçe kongrelerine genel merkezimizden onayı alınan dava arkadaşlarımızla tek liste olarak gidilmesi, birlik ve bütünlüğümüz adına aday çıkarılmaması, ilçe kongrelerimize müdahale ve sızma teşebbüslerinin her şart ve durumda engellenmesi, Genel Merkezimizin bu kararlarına uymayan kişi ve kişiler hakkında gereken her türlü tedbir alınacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, şehitlerimize ve vefat etmiş bütün dava büyüklerimize rahmet diliyorum. İlçe kongremizin hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Haber: Uğur Eser