Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu'nun düzenlediği Zamansız Kadınlar organizasyonunda protokol krizi yaşandı.
ADÜ Meandros Salonunda gerçekleşen organizasyonda birçok davetli, yer tahsis edilmemesinden dolayı salonu terk etti. Vatandaşların büyük bir çoğunluğu da etkinliğe mecburen getirildiklerini belirtti.

Davetli oldukları halde kendilerine yer tahsis edilmeyen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, salonu terk etmek zorunda kaldı.


Kaya, Aslantaş’a tepki gösterdi


Yaşanan protokol skandalı ile alakalı gazetecilere açıklamalarda bulunan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, kendisine ve İncirliova Halkına saygısızlık yapıldığının altını çizdi. Başkan Aytekin Kaya, ADÜ Genel Sekreteri Baki Aslantaş tarafından kendisine yapılan saygısızlığa tepki gösterdi. Başkan Kaya, “Bizi buraya organizasyonu düzenleyen hanım efendiler davet etti. ADÜ Genel Sekreteri Baki Aslantaş beni görüyor, sekreterim gitti yanına yer ayarlamak için hiç ilgilenmedi. Benim sekreterim ve şoförüm Baki Aslantaş’ın yanına giderek üstüne basa basa söylemişler. Yardımcılarıma sizin için yer yok demişler. Gördüğü halde ilgilenmedi. Böyle olunca da salonu terk ettim” dedi.

Organizasyona İncirliova’dan gelen bir vatandaş İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya büyük saygısızlık yapıldığını iddia etti. Belediye çalışanı olmadığını ve herhangi bir siyasi partiye üyeliğinin bulunmadığını vurgulayan kişi vatandaş olarak bu duruma sessiz kalamayacağını söyledi.

Haber: Fatih Baştürk Dal