Söke Rotary Kulübü ve Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) Cumhuriyet Balosu düzenledi. Kuşadası'nda bir otelde gerçekleşen gecede Rotary Kulübü ve SÖGİAD üyeleri Cumhuriyet coşkusunu beraber yaşadı.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan Cumhuriyet balosunda ilk konuşmayı Söke Rotary Kulübü Başkanı Hülya Azbazdar yaptı.
Cumhuriyetin bir halka ulus olma yolunda tanınan en önemli haklardan birisi olduğunu söyleyen Hülya Azbazdar; Cumhuriyetin kazanımlarına Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Azbazdar konuşmasında; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılı kutlu olsun” dedi.
Cumhuriyet Balosunun bir diğer ev sahibi olan SÖGİAD’ın başkanı Bilal Ülker de konuşmasında; “Türkiye’nin değerleri ve bütünlüğüne yapılan saldırılar bugün de artarak devam etmektedir. Bu anlam içinde birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. O yüzden bugün burada bulunan iki sivil toplum örgütünün her bir üyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhuriyet’in önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Cumhuriyet’in korunması için hukukun üstünlüğü, eşit adalet önemli ve önceliklidir” dedi.


Rotary Kulübü Bölge Guvarnörü Lütfi Demir’in de konuşma yaparak Cumhuriyet’in 94. Yılını kutladığı Cumhuriyet Balosunda; Prof. Dr. Hasan Mert de yaptığı konuşmasında Cumhuriyet’in ilanı ile ilgili tarihsel bilgiler verdi.
Sanatçı Resule Otoloğ’un Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir repertuarla konser verdiği Cumhuriyet Balosunaa folklor gösterisi renk kattı. Cumhuriyet Balosu Söke Rotary ve SÖGİAD üyelerinin ellerinde Türk Bayrakları ile söylediği marşlarla coşkulu bir şekilde sona erdi.