Türkiye genelinde artan koronavirüs vakaları sonrası Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu yoğun çalışma mesaisine geri döndü. İki haftadır hafta sonları için 20.00 ila 10.00 arasında uygulamaya konan sokağa çıkma yasağının hafta içi de dâhil edilmesi gündeme geldi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun gündeminde kritik şehirlere de giriş-çıkış kısıtlaması bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde koronivirüs vakalarındaki artışı vurgulayarak “Şayet salgının seyri tırmanışını sürdürürse hepimiz için can acıtıcı neticelere yol açan tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir” dedi. Yapılan bu açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, önümüzdeki günlerde vaka sayılarında artış olması durumunda sokağa çıkma yasağının genişletilmesi ve seyahat yasağı tedbirlerini gündemlerine aldı.

Sokağa Çıkma Yasağı Genişletilebilir

Bilim Kurulu'nun gündemine aldığı yeni tedbirlerinin başında hafta içi de sokağa çıkma kısıtlaması geliyor. Hafta sonları 20.00 ila 10.00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının, hafta içleri de dâhil edilerek genişletilmesi planlanıyor. Hafta sonlarında ise tam gün sokağa çıkma kısıtlaması da uygulanabilir.

Aydın’a Giriş - Çıkış Yasağı Gelebilir

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın kritik illeri açıklamasının ardından önümüzdeki günlerde virüsün seyrine bağlı olarak şehirlerarası seyahat ve kritik illere giriş-çıkış tedbirleri Bilim Kurulu’nun gündemine alınabilir. Aralarında Aydın’ın da bulunduğu vaka sayılarının yüksek olduğu şehirlere giriş ve çıkış yapılmasına izin verilmeyebilir.

Kısıtlamaların uygulanabileceği iller şöyle; Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli

Haber: Pınar Alçin