CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz’in Ak Parti’nin ekonomi politikalarını ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ı sert bir dille eleştirdiği açıklamasının tamamı şöyle:

“Dün ülkemizi 2023 yılına taşıyacak Yeni Ekonomi Paketi açıklandı. Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın, ekonomide yeni yaklaşımın isminin 'yeni normal' olacağını söylemesinden; işçinin, çiftçinin, esnafın, yani halkın her kesiminin yine yeniden ezilmeye devam edeceğini anlamalıymışız ki, sabaha zam haberiyle uyandık. Ancak normal değil, anormal bir eziyettir bu halkın üzerinde.

Sanayi, ticarethane ve konutlarda kullanılan elektriğin fiyatına %5.7 oranında zam geldi.

8 tl.ye hızla yaklaşan dolar ve 10 tl.ye yaklaşan euro kuruyla hiç ilgilenmediğini söyleyen Ekonomi Bakanı'nın,  pandemiyle birlikte katlanan işsizlik, yatağa aç giren çocuklar ve faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen halkla da hiç ilgilenesi gelmiyor demek ki.

Ülkenin tüm kaynaklarını bir saray ailesi ve beş müteahhit kullanırken, zam yağmurlarıyla tüm borçları yine biz ödeyeceğiz yine halk ödeyecek.

Bu yıkıcı kapitalist düzen böyle devam edemez, etmeyecek. Borç içinde kalıp, eve ekmek götüreceği işini bulamayan insanımız, saray ailesini daha fazla sırtında taşımayacak.

Doymak bilmez zenginleşme hırsınız ve çocuklarımızın geleceğinden çaldığınız veballe, bu halkın sırtından düşeceksiniz. Az kaldı.

Tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olduğumuz, her türlü tarım ürününde yerli ve milli olduğumuz dönemlerden bugünlere geldik ne yazık ki.

Geldiğimiz dönemde, verimli Trakya topraklarında Meriç nehri havzasında yetişen pirincin, üretici kan ağlıyorken, yerli ve milli olduğunu iddia eden iktidar tarafından ithal edildiğini, paketlerin üzerinde yerli yazarken menşei kısmında ise Yunanistan yazdığını da gördük sonunda. Sadece pirinç mi? Değil.

Duyduk ki, iktidardaki AKP'nin Aydın vekilleri pamuk tarlalarına gidip pamuk toplamışlar. Takdire şayan bir durum elbette sadece şov olmasaydı. Sormak isterim ben kendilerine; Sayın Vekiller o tarlalardaki üreticilere;

- 2006-2015 yıllarındaki iktidarınızı kapsayan dönemde, Menderes nehri havzasındaki verimli topraklara sahip Aydın'ımızdaki pamuk ekim alanlarının %39.1 oranında azalmasını açıklayabildiniz mi?

- Buna karşılık 2003-2017 yılları arasındaki, yine iktidarınız döneminde pamuk ithalat oranının %56.25 oranında artmasını açıklayabildiniz mi?

- Pamuk üretim maliyetleri yüksekken, destekleme fiyatlarını düşük tutmanızı açıklayabildiniz mi?

- Tekstil sanayinin ihtiyaci olan yıllık 1.5 milyon ton pamuğun 1 milyon tonunun başta Yunanistan olmak üzere, üretici diğer ülkelerden ithal edilmesi nedeniyle, milyonlarca Dolar cari açık verildiğini açıklayabildiniz mi?

- Türkiye'nin ihtiyacı olan pamuğu Yunanistan'dan ithal ederken, üreticimize dekarda 500 kg ile sınırlandırma getirmenizi açıklayabildiniz mi?

Sizin ne bu sorulara verecek cevabınız ne de üreticimizin yüzüne bakacak yüzünüz kalmadı artık. Çünkü siz, anasını da alıp gönderdiğiniz çiftçiye efendi olmaya kalktınız.

Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün  "köylü milletin efendisidir" sözünü benimsemiş, özümsemiş ve bu doğrultuda; kırsal kesimde, tarımsal, zirai ve orman ürünlerinin istihsalini desteklemek, bu bölgelerde yaşayan yurttaşların milli gelirden aldıkları payı arttırmak amacıyla "KÖYKENT" projesini geliştirmiş bir partidir. Bundan sonra da AKP vekilleri gibi şov olarak değil, gerçekten çiftçimizin yanında olacaktır.

CHP, adı üzerinde halkçı partidir. Halkçılık ilkesi, Türk toplumunda birey, aile, zümre ve sınıf egemenliğinin olamayacağı esasına dayanır.

CHP iktidarı, halkın iktidarı olacak.” (HABER MERKEZİ)