Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler Meclis Üyesi Yüksel Macaroğlu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni ek tedbirler ile birlikte yeniden işletmelerini kapatan esnafların sorunlarına değindi. Tüm meslek gruplarının sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Macaroğlu, kantin işletmecileri üzerinden örnek vererek Ak Partili siyasilerin kafalarını kumdan çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Macaroğlu, yaptığı basın açıklamasında esnafların, hem hastalıklarla hem de ekonomik sorunlarla ilgilendiklerini vurgulayarak kantin işletmecileri üzerinden örnek verdi. Macaroğlu, “Ekonominin ve Pandemi sürecinin gün geçtikçe hepimizi daha fazla zorladığı, adeta sabrımızı test ettiği malum. Bütün esnaflarımız, artık hastalıkla mı yoksa çığ gibi büyüyen borçlarıyla mı uğraşacağını, ne yapacaklarını şaşırdı. Bakın size bir örnek. Ülkemizde bulunan binlerce okuldaki kantinci esnafımız… Neredeyse Pandemi sürecinin başladığı günden bu yana ekmek tekneleri kapalı. Peki ya sigorta prim borçları? Banka kredileri? Bir umut ayakta kalabilmek adına eşten dosttan alınan döviz borçları? Onlar ne oldu? Onlar öylece duruyor. Kantinci esnafımızın hali bitap, harap. Sahip çıkanları yok. 10 aydır gelirleri yok. Ama herkes borcunu öde diyor, hatta devlet her geçen ay ilave borç yazıyor hanelerine” ifadelerini kullandı.

"Memleketin Derdiyle Dertlenmezler"

Esnafların yaşadığı sıkıntılar ortadayken Ak Partili siyasilerin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne cephe almalarını eleştiren Macaroğlu, “Nerede AKP hükümeti? Nerede Aydın’da AKP’de siyaset yapanlar? Kafaları kumda onların. Nefes almak için ara sıra kumdan çıkardıklarında da ağızlarından çıkan tek kelam “Aydın Büyükşehir Belediyesi kıskançlıkları.” Memleketin derdiyle dertlenmezler, sabah akşam fitne fesat üretirler, peki neden? Kıskanıyorlar, çekemiyorlar… Bırakın artık kıskanmayı arkadaşlar. Esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin derdiyle dertlenin. Her bir meslek grubumuz entübe oluyor farkında değil misiniz? Hastalığın darbe vuramadığına da kötü yönettiğiniz ekonomi, borçlar darbe vuruyor görmüyor musunuz? Artık silkinin arkadaşlar. Günah bu koca millete. Bırakın Büyükşehir alerjinizi artık biraz memleketin işlerine bakın olmaz mı?”

Haber: Berna Çağatay