Aydın’da yaşayan ve 15 yıl önce rahatsızlanan bir arkadaşına yardıma giden Keziban Önayak isimli kadın, otları tanıyınca hayatının değiştiğini söyledi. Yaklaşık 14 yıldır pazarlarda gözleme satarak ekmeğini kazanan Önayak “14 yıldır Aydın’ın otlarından börek yapıp satarak ekmeğimi kazanıyorum” dedi.

Aydın’da tabiatın cömertliği sayesinde yaşamın daha kolay olduğunu ve gayret gösteren herkesin bir şekilde ekmeğini kazanabileceğini belirten Keziban Önayak, “Aydın'da tarla ve bahçelerde bir çok ot kendiliğinden yetişiyor. Metropollerde insanlar bu otları şifa için arayıp bulup tüketiyor. Aydın'ın köylerinde ise her yerde kendiliğinden yetişiyor. Aydın otunu değerlendirerek kendime bir iş edindim. O zamanlar Efeler ilçe merkezinde Cumartesi pazarının içerisinde oturuyorduk. Pazarın kurulduğu günlerde sipariş üzerine saç böreği yapıp satmaya başladım. İnsanlar çok memnun kalınca zamanla kendimi işin içinde buldum. Şimdi haftanın 5 günü çalışıyorum. Siparişlere yetişmez oldum. ” diye konuştu.

Aydın’da her mevsim yenilebilir otların yetiştiğini ve mevsimine göre ıspanaklı, ısırgan otlu, pazılı, pırasalı ve değişik otlarla saç böreği yaparak hem kendisine ekmek kazandığını hem de insanların daha ekonomik şekilde karınlarını doyurmasını sağladığını belirten Keziban Önayak, “Böreğin tanesini 1.5 TL’ye satıyoruz. İnsanlar en uygun hem daha sağlıklı besleniyor hem de karnını doyuruyor. Üç çocuğumu börek yapıp satarak yetiştirdim. Beni örnek alıp bu işi yapmaya başlayan çok sayıda kadın oldu” diyerek Aydın’ın otları sayesinde hayatını kazandığını ifade etti.