Karantina altında bulunan temaslı bir korona virüs vakasını kontrol etmek amacıyla Kuşadası’nda Değirmendere Mahallesindeki bir siteye girmeye çalışan Kuşadası İlçe Sağlık Müdürlüğü Filyasyon Ekibini kapıda durdurarak girişlerini engelleyen, ayrıca ekiple tartışan S.Y. isimli şahıs dün gece Kuşadası polisi tarafından göz altına alındı.

Temaslı bir hastaya filyasyon çalışması yapmak ve ilaç vermek üzere görevli olarak giden sağlık çalışanlarının site yöneticisi tarafından saldırıya uğramasına Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz sosyal medya hesabı üzerinden sert tepki gösterdi.  Filyasyon ekibinin kendisini site yöneticisi olarak tanıtan S.Y. isimli kişi tarafından engellenerek saldırıya uğramasını kınayan Aydın İl Salğık Müdürü Osman Açıkgöz, şüpheli ilgi ilgili adli sürecin başladığını kamuoyuna duyurdu.  

Sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, "Kuşadası ilçemizde temaslı bir hastamıza filyasyon ve ilaç vermek üzere görevli giden ekibimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve İl Müdürlüğü'müzün bizzat takip ettiği olayda,  adli süreç başlatılmış ve şahıs gözaltına alınmıştır. Gece gündüz demeden sahada büyük bir özveriyle görev yapan çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz “ dedi.

Haber: Berna Çağatay