Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz’in yazılı açıklaması aynen şöyle: “Üzülerek söylüyoruz ki ülke olarak şiddetin görmezden gelinerek cezasız bırakıldığı bir dönemde yaşıyoruz ve bu durum kadınların kâbusu olmaya devam ediyor.

Aydın'ın Söke ilçesinde 22 yaşındaki Özlem, alkol bağımlısı kocası Ü.K. tarafından 7 yıldır tanınmayacak hale gelene kadar dövülüyor, dahası ölümle tehdit ediliyor. Şikâyeti üzerine gözaltına alınan alkolik ruh hastası kocayı, ifadesini alarak serbest bırakanlar, size soruyorum: Kadın şiddetine ve belki kadın cinayetine göz yumduğunuzun, halen geçerli olan 6284 sayılı Yasa'yı işlevsiz hale getirdiğinizin farkında mısınız?

Erkeğe göre daha güçsüz olan bir kadın şiddet görüyorsa, devletinden yardım istemekten başka ne yapabilir? İşte Özlem de devletinden yardım istiyor. Özlem, daha önce erkek şiddetiyle katledilen kadınların yaşadığı süreci yaşıyor. Yine bir kadın cinayeti 'geliyorum' diyor.

İktidar sahipleri, İstanbul Sözleşmesini ve 6284 sayılı Yasayı uygulamadığı sürece cinayete kadar giden kadın şiddeti bitmeyecektir.” (HABER MERKEZİ)