İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği, depremzedelerin kahvaltıda ve diğer öğün yemeklerinde tüketebilmeleri için 5 ton zeytin yardımı yaptı. Yardımın afet bölgesine ulaştırılması için Türk Kızılay Aydın İl Başkanlığı’na teslim edildi. Yapılan yardım Türk Kızılay Ege Bölge Afet Merkezine ulaştı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Başkanı Davut Er, deprem bölgesine yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın yardımlarını Türk Kızılay aracılığıyla yapmalarını tavsiye etti. Başkan Er, “Türk Kızılay zor günlerin kurumu. Bütün hayırseverlerin yardımlarını Türk Kızılay aracılığıyla yapmalarını tavsiye ediyorum. Yaptığımız hayır umarım bütün hayırseverlere örnek olur. 30 Ekimde meydana gelen deprem felaketi sonrası çadır kentlerde yaşayan tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Türk Kızılay’ın yapmış olduğu hizmetlerden dolayı başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, Türk Kızılay, mağdur olan vatandaşlarımıza üç öğün yemek vermeye devam ediyor. Aydınlı hayırsever vatandaşlarımız da oradaki ihtiyaçları gidermek için ellerinden geleni yapıyor. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği tarafından 5 ton zeytin bağışı ile ihtiyacımızı karşılamış olduk. Vatandaşlarımızın kahvaltı ihtiyaçlarını giderebilmek için depremzedelere dağıtacağız. Aydınlı hayırseverlerimizin yapacakları hayırları Türk Kızılay vasıtasıyla İzmir’e göndermeleri çok önem arz ediyor. Deprem bölgesinde ki yemek organizasyonu Türk Kızılay’a aittir. Hayırseverlerimizin bireysel olarak gönderdiği yardımların orada organizasyonu konusunda sıkıntı yaşadıklarını gördük. Bu doğrultuda sıkıntı yaşamamaları için Türk Kızılay ile iletişime geçerlerse daha doğru bir işleyiş olur” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Eser