Kuşadası Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırladığı program büyük beğeni topladı. Sabah ilçe kaymakamlık binasında yapılan bayramlaşma töreninden sonra Kuşadası Belediye Bandosu, sağanak yağmura rağmen kentin farklı mahallelerini dolaşarak kahramanlık ve Milli Mücadele’ye mal olmuş çeşitli marşları seslendirdi. Kırmızı-beyaz karanfil ve balonlarla süslenen özel bir araç ise oluşturulan konvoy eşliğinde ilçeyi dolaşıp Kuşadalılara Türk Bayrağı dağıttı. Bandonun sergilediği canlı performans Cumhuriyet Bayramı coşkusunu evlerinde yaşayan vatandaşlardan alkış topladı. Ellerinde Türk bayrakları ile balkonlara çıkan Kuşadalılar, marşlara hep bir ağızdan eşlik etti.

Cumhuriyet konvoyuna rekor katılım

Kuşadası'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet Konvoyuna rekor katılım oldu. İş makineleri, atık kamyonları ve motosikletlilerin de yer aldığı 5 kilometrelik konvoy, şehir turunu yaklaşık 2 saatte tamamladı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de özel olarak hazırlanan üstü açık kamyona binerek vatandaşların bayramını kutladı.

Kuşadası Belediyesi’nce düzenlenen Cumhuriyet konvoyuna yaklaşık binlerce araç katıldı. Kısmet Otel Kavşağı'ndan saat 17:30’da hareket eden konvoydaki araçlar Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile donatıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile eşi Duygu Gül Günel de özel olarak hazırlanan üstü açık kamyona binip halkı selamlayarak vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sevincine ortak oldu. Renkli görüntülere sahne olan konvoyun en ön bölümünde yer alan Kuşadası Motosiklet Kulübü üyesi 500 motosikletli ise yol kenarına dizilen vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 5 kilometrelik bir uzunluğa erişen araç konvoyunun şehir turunu tamamlaması yaklaşık 2 saat sürdü. (HABER MERKEZİ)