Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine Sağlık Bakanlığı yaptığı çalışmalar doğrultusunda restoranlara yönelik yeni tedbir kararları aldı.<br /> Alınan önlemler ise şöyle;<br /> <h3><strong>KAPI KOLLARI SÜREKLİ TEMİZLENECEK</strong></h3><br /> “Masalar arası mesafe bir metreden az olmayacak şekilde düzenleme yapılacak.<br /> Odalar ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasında açık olacak ve temizlik sonrası en az bir saat havalandırılacak.<br /> Özellikle ellerle sık dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, düğmeler, telefon ahizesi, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliğine özen gösterilecek.<br /> <h3><strong>MİSAFİRLERİN EŞYALARINA DOKUNAN ELİNİ YIKAYACAK</strong></h3><br /> Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanacak ve kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanacak.<br /> Restoran çalışanları, el temizliğine dikkat edecek. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanacak, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptikleri kullanılacak.<br /> Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı vb.) bulgusu olan personel şikayetleri düzelene kadar çalıştırılmayacak.<br /> Misafirlerin kişisel eşyalarına temas eden kişiler, bu tür işlemler sonrasında derhal ellerini yıkayacak veya alkol bazlı el antiseptiğiyle el temizliği yapacak.”<br /> <h3><strong>Haber: Çağrı Çantal</strong></h3>