Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, dün Aydın’ın göbeğinde, güpegündüz işlenen Sinem Kaya cinayeti üzerine yazılı bir açıklama yaparak, kadın cinayetlerinden İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açan ve sözleşmeden çekilmeye çalışan hükümeti sorumlu tuttu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bir karar sonrası Anayasa Başkanı’na yönelik bisikletle evine gidemeyeceğine yönelik sözlerine değinen Özlem Ekiz, kadınların sürekli cinayetlere kurban gittiğine dikkati çekerek, yasa koyucu ve uygulayıcılarının devlete sığınan Sinem Kaya’yı korumadığını ifade etti.

CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz’in yazılı açıklaması aynen şöyle: “Bir kadın cinayeti daha geliyorum dedi ve geldi. 33 yaşındaki Sinem Kaya, devletine güvenerek ve sığınarak koruma tedbiri aldırdığı Dinçer Özden tarafından şehrin ortasında ateşli silahla katledildi.

Affedici ve iyi hal indirimli yasalar, Sinem'in aramızdan koparılmasına, umutlarının ve geleceğinin sönmesine sebep oldu. Bisikletle tek başına işe gitme polemikleriyle uğraşan güvenliğimizden sorumlu devletin tepesindekiler; kadınlar tek başına ölüyor farkında mısınız?

Yasa koyucular ve uygulayıcılar Sinem'in sesini duyabilseydi, o şimdi hayatta olacaktı.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadını koruduğunu, hayata bağlı tuttuğunu dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık, nefesimiz yettiğince anlatmaya devam edeceğiz. Ta ki bu kadın şiddeti ve cinayetleri durana kadar.

Kadınların uğradığı şiddet ve cinayetten, bugün herkesin rahatça şehrin içinde silahla dolaşabilmesinin irdelenmesi yerine, İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açıp kaldırılmasına çalışan iktidar sorumludur.

Ben, Sinem Kaya'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum ve ailesine Sinem'in davasının takipçisi olacağımızın sözünü veriyorum.”

Haber: Cemil Ağırbaşer