31 Mart yerel seçimlerinde Germencik Belediye Başkanı seçilen Fuat Öndeş, düzenlediği basın toplantısı ile başkanlık koltuğuna geçtiği 100 günlük süreci değerlendirdi. Başkan Öndeş, Germencik’in menfaati için her kurum ile uyum içinde çalışmanın önemini vurguladı.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 57,45 oranında aldığı oy ile başkan seçilen Fuat Öndeş, düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkanlığa geldiği günden bu yana geçen 3 aylık süreci değerlendiren Başkan Öndeş, ilk yaptığı projenin belediye ve Germencik’te huzuru sağlamak olduğunu ifade etti. Her alanda uyumu sağlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Öndeş; “Benim başarım ancak uyumlu bir ekip ile olur ve uyumlu bir ekip ile daha mutlu bir Germencik inşa etmeye başladık. Hepimizin ortak menfaati Germencik’tir ve bu yüzden Büyükşehir başta olmak üzere tüm kurumlarla uyum içerisinde çalışacağız” dedi. Büyükşehir ile uyum içerisinde çalışarak Germencik’i hak ettiği yere taşıyacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Öndeş; “Devraldığımız belediyeyi halkımızla paylaştık. Belediyenin borcundan ziyade paranın nereye harcandığı dikkat çekiciydi. 89 taşınmazımızın üzerinde haciz var ve bu artmaya devam ediyor. Tüm birimlerde israfın önlenmesine yönelik çalışma başlattık ve ilk 3 ayda 371 milyar tasarruf sağladık. Önümüzdeki süreçte güzel yatırımlara imza atacağız” dedi.

Magnesia Antik Kenti Ayağa Kalkacak


Germencik’in tarım kenti olmasının yanında önemli bir kültür ve tabiata sahip olduğunu belirten Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Magnesia gibi önemli bir antik kentimiz var ve burayı en kısa zamanda ayağa kaldıracağız. Bu antik kentimizin hak ettiği şekilde tanıtılması için çalışacağız. Bu yıl düzenleyecek olduğumuz ‘İncir Festivali’ni, Magnesia Antik Kenti'nde yapmayı planlıyoruz. İmkansızlıklar içinde, 100 günde sahip olduğumuz imkanları en iyi şekilde değerlendirip halkımıza sunduk. Önce huzuru sağlayıp başta halkımız, Büyükşehir Aydın Valiliği ve tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

“Burası ego tatmin makamı değil”


Makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu ve Belediye Başkanlığı'nın bir hizmet yeri olduğunu belirten Başkan Fuat Öndeş, “Bu süreç 48 aylık bir süreç. Zaten 3 ayı geçti. Diyeceğim şu ki; Burası ego tatmin makamı değil. Herkesle iyi geçinip dedikodu ve fısıltı gazetesine kulak vermeden Germencik ilçemiz için hep birlikte güzel şeyler yapma gayretinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

“Külfeti bize kalıyor”


Düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Başkan Öndeş, Türkiye'deki en yoğun ve en fazla jeotermal enerjiye sahip 3 ilden birinin de Aydın olduğunu belirtti. Aydın’da da yüzde 70 oranında jeotermale sahip bir ilçe olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Öndeş; “Jeotermale sahip bir ilçede olmamıza rağmen jeotermalin nimetlerinden faydalanamıyoruz. Yasal olarak jeotermalden elde edilen payın yüzde 1'i ile o payın da 5'te 1'inin ilçe belediyelerine bırakılması gerektiğini söylüyorum. Maalesef Aydın jeotermalinin nimetini başkaları yiyor, külfetini halk çekiyor. Bu sıkıntının çözülmesini istiyoruz. Sadece Germencik Belediyesi'nin 2017 yılı alması gereken pay 4 trilyonun üzerinde. Ancak alamıyoruz” dedi.

Şehit Görkem Akkuş’un ismi verilecek


10 Haziran 2019 tarihinde Germencik Belediye Meclisi oy birliğiyle Ortaklar’daki bir parka Şehit Sözleşmeli Er Görkem Akkuş’un ismi verildiğini de hatırlatan Başkan Öndeş; “Vatanı için canını feda eden şehidimizin adını bu şekilde ölümsüzleştirmek istedik” dedi. Yeni belediye binasının şehir merkezinden uzak olması konusuna da değinen Başkan Öndeş; “Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda şehir merkezimizde bulunan Kültür Evi’nin oraya ek hizmet binası yapacağız. Vatandaşlarımızın gerekli işlemlerini, veznelerden ödeme işlemlerini oradan yapabilecek” dedi.

Haber: Uğur Eser