Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler ve virüsün yayılma riskini önlemek amacıyla Futbol Süper Lig başta olmak üzere tüm liglere verilen aranın ardından Süper Lig'de maçlar yeniden başlıyor. Yapılan toplantı sonrası konuyla ilgili flaş açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Servet Yardımcı; ligde kalan son 8 karşılaşmanın tamamlanacağını söyledi. O maçların oynanacağı tarihi duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve FIFA, UEFA Dış İlişkiler Sorumlusu Servet Yardımcı, özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

Tarih belli peki, maçlar ne zaman başlayacak?


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve kulüplerin de katıldığı video konferans toplantıda yer alan Yardımcı, “ Liglerin Haziran ayında başlayacağını söyledi. Haziran ayının 2. haftasından itibaren başlayacak olan liglere, seyircisiz ve deplasman’lı şekilde devam edileceğini ifade eden Yardımcı, İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali için de UEFA'nın 27 Mayıs'ta bu konuyu karara bağlayacağını belirtti. Yardımcı ayrıca, 2021 yılına ertelenen EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın da EURO 2020 ismiyle oynanacağını" ifade etti.

Haber: Çağrı Çantal