Türkiye’de hızla artan vakalar sonrasında Bilim Kurulu toplantısı gerçekleşmiş ve geçtiğimiz haftalarda alınan kararla birlikte hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanmıştı. Tedbirlere uyulduğu ve bu doğrultuda birçok şehirde vaka sayılarının yüzde 20 ila 30 civarında düştüğü açıklanmıştı. Vaka sayılarında düşüşlerin yaşanması ise akıllara kısıtlamaların kalkma ihtimalini getirdi.

Hürriyet yazarı Orkun Ün, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin 15 Ocak tarihinde yeni normale döneceğini iddia etti.

Ün’ün köşe yazısında, “Cuma akşamı birkaç kaynağıyla telefonla konuştum. Eğer her şey planlandığı gibi giderse (ki gidecek gibi görünüyor) 15 Ocak’ta ikinci yeni normalimiz başlıyor" ifadelerine yer verdi.

Restoran ve kafelerin saat sınırlamasıyla tekrardan açılacağını iddia eden Ün, bu sefer yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul etme düzeni gibi kapasite sınırlaması yerine HES koduyla önlemlerin alınmasının gündemde olduğunu belirtti.

Orkun Ün, 2 haftalık deneme süresi sonrasında saat sınırlaması kalkacağını öne sürdü ve restoran, kafe gibi yerlerin ruhsatlarındaki saate göre çalışmalarına izin verileceğini aktardı.

Haber: Berna Çağatay