Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Öğretmenler günü dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı.

Başkan Dinç, paylaştığı mesajında atanamadığı için başka sektörlerde çalışmak mecburiyetinde kalan ya da intihar eden öğretmenlerin sorunlarına yer verdi. Başkan Dinç, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni nesil sizin eseriniz olacaktır dediği, bilimin, eğitimin, cumhuriyetin meşalesi olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Atanamayan, dershanelerde, özel sektörde yok pahasına çalışan, KPSS’den yüksek puan alıp iktidar partisinde yakını olmadığı için Mülakatta düşük puan verilen tüm eğitimcilerimize selam olsun. Ülkemiz ekonomik krizle boğuşurken, öğretmenlerimizi üç kuruşa muhtaç bırakan, mesleğini yapmasına engel olan, kindar nesillerin sarıkla cüppe ile üzerlerine yürütüldüğü bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız.

Milletvekili maaşını Öğretmen maaşına göre ayarlayan Cumhuriyet’ten bugün 1 yıllık maaşı Cumhurbaşkanı’nın aylık maaşı kadar etmeyen bir ülke haline geldik. Tüm eğitimcilerimizin sorunlarının farkındayız. Atanamadığı için inşaatta çalışan, intihar eden, atanıp da sırf siyasi iktidara yakın sendikalara üye olmadı diye mobbinge, sürgüne maruz bırakılan, hukuksuzca öğretmenlikten, akademisyenlikten atılan tüm eğitimcilerimiz unutmasın ki CHP olarak sizlerin yanındayız. Bu karanlığa karşı bilimsel ve laik eğitimi savunmaya ve Öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Berna Çağatay