CHP İl Başkanı Ali Çankır, Rıza Posacı’nın yaptığı açıklamaların ardından oluşturulması gereken asıl gündemin deprem olduğunu belirtti. Başkan Ali Çankır, yaptığı açıklamada, “Son günlerde İzmir'de yaşanılan ve kentimizden de yoğun bir şekilde hissedilen deprem sonrası hepimiz gördük ki depreme karşı bina dayanıklılığı açısından çok hazırlıklı değiliz. Dün bir televizyon programında Posacı boş gündemlerle yine halkı kandırmaya, gıybet yaparak zaman geçiştirmeye devam etti. Lakin Aydın'da depreme dayanıklı olmayan kaç tane kamu kurum ve kuruluşu, kaç tane okul bulunmaktadır, hiç değinmedi” ifadelerini kullandı.

“Aydın’da 760 devlet okulunun 160'ı çürük, binlerce veli ve eğitimci diken üstünde!”

CHP İl Başkanı Ali Çankır, İzmir’de yaşanan ve Aydın’da da şiddetli şekilde hissedilen depremin ardından eğitim kurumlarının depreme hazırlıklı olup olmadığını, çürük raporu olan okulların akıbetinin ne olduğunu Posacı’ya sordu. Başkan Çankır, çürük raporu olan okulların halen açıklanmadığını ve velilerin endişe duyduklarını ifade etti. Başkan Çankır, “Aydın’da, karot testi yapılan 760 devlet okulundan 160'ının çürük olduğu ortaya çıkmıştı. Aydın’da binlerce veli ve eğitimci diken üstünde! Veli ve eğitimciler bu okulların hangileri olduğunu ve dayanıklılık derecesinin açıklanmasını halen büyük bir endişeyle bekliyor” şeklinde konuştu.

Çankır, sorulara Posacı’dan cevap bekliyor

CHP İl Başkanı Çankır, karot testi yapılan 760 devlet okulunda 160 okulun çürük raporu olduğunu ifade etti. Çankır, okulların depren konusunda ne durumda olduğunun cevaplarını Posacı’dan bekliyor. Başkan Çankır, “Daha önce açıklanan 160 tane okul hala eğitim öğretime devam ediyor mu? Bu okullarda gerekli çalışmalar yapıldı mı? Bu okulların neden ismini açıklama cesareti göstermiyorsunuz? Hepimizin göz bebeği çocuklarımızı okullara gönderen aileler bağlı bulundukları okulların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda bir bilgileri bulunuyor mu? Bazı bilgileri saklayıp, bazı çalışmaları yapmayanlar olabilecek bir depremden hiç mi korkmuyorlar? Bu çocuklarımızın gelecekleri, hayalleri, hayatları hiç mi sizin için önemli değil?” sorularının cevaplarını Posacı’nın yanıtlamasını bekliyor.

"Gündem belli, yapılacaklar belli. Biz hazırız"

İl Başkanı Ali Çankır, deprem konusunda eğitim kurumları ile ilgilenilmesi için Rıza Posacı’yı göreve çağırdı. Başkan Çankır yaptığı çağrıda, “Sayın Posacı önce bu konularda hızlıca bir çözüm üretme zamanı gelmedi mi? Bırakın diğer işleri, her can bizim canımız. Her hayat bizim hayatımız. Artık insana değer verme zamanı gelmedi mi? Biz beceremiyor, biz altından kalkamıyoruz derseniz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız elini taşın altına sokmaya her zaman hazırdır. Boş eleştiriler, gereksiz söylemler ile Aydın'a ve Aydın halkına zaman kaybettirmeye gerek yok. Gündem belli, yapılacaklar belli. Bizlerden bu konuda olabilecek bir talebiniz varsa biz hazırız” cümlelerini dile getirdi.

Haber: Aysel Şen