Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlar arasında dayanışma ve yardımlaşmayı büyütmek için başlattığı ve ilk günden bu yana binlerce vatandaşın yardımlaşmasını sağladığı "Askıda Su Faturası” uygulaması, Ak Partili Vekil Yavuz’u endişelendirdi. Vekil Yavuz yaptığı açıklamada hayırsever vatandaşların yardımda bulunarak ihtiyaç sahiplerinin fatura ödemesi gerçekleştirdiği işlemlerin resmiyetini sorguladı.

Askıda fatura ödemeleri askıda kalmaması ve ihtiyaç sahiplerine yansıtılması gerektiğini belirten Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, hayırseverlerin yaptığı desteklerin ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili endişe duyulduğunu ifade etti. Vekil Yavuz, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Askıda Su Faturası’’ kampanyasını bir kez daha alan elin veren eli görmediği, imecenin en doğru şekilde ve güvenle uygulandığını söyleyerek yeniden başlattığını ilan etmesi içinde bulunduğumuz salgın dönemini nasıl siyasi bir malzeme olarak kullandığının en yeni örneği olup, hayırseverlerin desteklerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda endişe yaratmaktadır. Aydın Büyükşehir Belediyesi Covid-19 tedbirleri nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalan esnafa gıda kolileri dağıtarak sözde destek olurken, gönderilen yardım kolileri ilgili personel tarafından ihtiyaç sahibine teslim edilirken fotoğraflanıp yine belediyenin resmi sayfasından Aydın Büyükşehir Belediyesinden kepenk kapatan esnafa gıda yardımı başlığı ile alenen yayınlanıyor. Ama Belediye kasasına girecek olan para söz konusu olduğunda hangi hayırseverin hangi ihtiyaç sahibine ait su faturasını ödediği sır gibi saklanıyor” dedi.

Ak Parti Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kamuoyunu aydınlatması amacıyla kampanyanın işleyişi bakımından gerekli bilgi ve belgeyi paylaşması gerektiğini ifade etti.

Vekil Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin cevaplaması için şu soruları yöneltti;

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan bu kampanya dâhilinde işlemlerin resmiyeti ne şekilde yürütülmektedir?

En azından ödemesi yapılan faturaya ait abone bilgileri hayırseverler ile paylaşılmakta mıdır?

Faturası ödenen aboneye kampanya dâhilinde borcunun ödendiğine dair bilgi aktarımı sağlanmakta mıdır?

Haber: Berna Çağatay